missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Strijken
13 april 2004, 11:29 uur
"Een op de vijf mannen strijkt naakt, schrijft Nu.nl, daarbij vertellend dat dat bij heren <24 zelfs 33% is en dat de meeste mannen het liever overlaten aan hun (vrouwelijke) partner. De rest van het verhaal leest u verderop.. Nu wil ik wel eens weten hoe u dat nu doet...
Strijken staat nu niet echt bekend als het opwindendste huishoudelijke werk. De meeste mensen stellen het klusje dan ook het liefst zo lang mogelijk uit. Een onderzoek naar het strijkgedrag onder Nederlanders toont aan dat een op de vijf mannen naakt of halfnaakt zijn overhemden glad strijkt. Bij heren onder de 24 jaar is dat zelfs een op de drie.

Mannen strijken in 33 procent van de gevallen alleen wat ze op dat moment nodig hebben. Zij laten ook het liefst de klus over aan hun (vrouwelijke) partner. Vooral oudere mannen hebben daar een handje van. Vrouwen klaren het werk in 95 procent van de gevallen zelf.

Overigens kiest een op de vijf dames bij het kopen van kleding voor kreukvrije stoffen, staat in het onderzoek onder ruim vijfhonderd mensen dat Philips en Robijn hebben uitgevoerd voor de Perfective, een nieuw strijkijzer dat zij samen ontwikkelen. (Bron: Nu.nl, 13 april 2004)
[2]
Juul
Dat mensen naakt strijken vind ik eigenlijk helemaal niet zo opzienbarend. Veel verbaasder was ik toen ik over ditzelfde onderzoek las dat: Een op de tien Nederlanders voert de klus uit in een speciale strijkkamer
Een hele kamer, alleen om te strijken!!!
13 april 2004, 13.57 uur
Frozen [www]
Ik strijk nooit, als ik me kleren aantrek kreukelen ze toch wel weer ;)
13 april 2004, 15.27 uur