missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Muziek
09 april 2004, 12:35 uur
Het niet hebben van kabel-tv heeft het grote voordeel dat je je eigen dvd-collectie weer es grondig gaat bekijken. Vooral de muziek-films hebben grote aantrekkingskracht. Niet alleen heb ik de afgelopen week de nieuw-gekregen DVD van Frank Boeijen een tweede keer bekeken, ook heb ik de DVD van Sting (All this time) weer uit de kast getrokken. Het bijzondere aan deze DVD is, dat het is opgenomen op de avond van 11 september 2001, dat heeft grote invloed op de stemming van de muzikanten.
In een bijgeleverder documentaire zie je hoe de muzikanten zich gedurende ruim een week voorbereiden op het concert dat Sting geeft in de achtertuin van zijn huis in Tocane. De sfeer is goed en er wordt veel gelachen. Er is een vrolijke generale repetitie, die laat zien hoe het concert eigenlijk had moeten zijn. Dan komt een zeer sombere Sting in beeld, die vertelt over de aanslag en vervolgens gaan de muzikanten om de tafel om te beslissen wat te doen met het geplande concert. Besloten wordt om in ieder geval 'fragile' te zingen en dan de reactie van het publiek af te wachten.

Wat zal ik vanavond eens gaan bekijken: het concert van "Simon & Garfunkel in Central Park" of The DVD "Hell Freezes Over" van de Eagles...?
[0]