missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Nederlanders willen vertrek militairen uit Irak
09 april 2004, 09:24 uur
Peiling: Nederlanders willen vertrek militairen uit Irak
Een ruime meerderheid van de Nederlanders, 59 procent, vindt dat de Nederlandse militairen onder de huidige omstandigheden niet in Irak kunnen blijven. Dat blijkt uit een respresentatieve peiling van bureau Interview/NSS in opdracht van NOVA. Evenveel mensen vinden dat de Nederlanders wel kunnen blijven als de missie onder de vlag van de Verenigde Naties wordt voortgezet.
Als er een aanslag op de Nederlandse militairen wordt gepleegd, vindt 67 procent van de ondervraagden dat ze ogenblikkelijk moeten terugkeren. Ruim een kwart wil dat ze ook dan blijven. De oorlog in Irak is weer in volle gang. De gevechten waren donderdag de zwaarste sinds de val van Saddam. De Nederlanders zijn tot nu toe niet belaagd, maar het geweld is niet ver weg.
PvdA-stemmers willen geen enkel risico nemen en de Nederlanders het liefst terughalen. Zo'n 70 procent is daar voor. Van de CDA en VVD-kiezers vindt de helft dat de militairen moeten blijven, de ander helft is voor vertrek.
[3]
Erwin [www]
De tweeslachtigheid binnen sommigen verbaast me. Ze moeten blijven, maar als er een aanslag komt moeten ze direct weg. Dat geeft aan dat aanslagen lonen?
09 april 2004, 10.26 uur
Gien
Ja, dat is inderdaad kolder. Of je bent ervoor dat ze er zitten mét alle gevolgen van dien; of je bent er tegen.
09 april 2004, 10.58 uur
Frozen [www]
Nu nog terugtrekken is desastreus (of hoe je dat schrijft). Dan wordt het pas echt een grote puinhoop.
09 april 2004, 12.30 uur