missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Eindelijk een positief geluid uit Den Haag
08 april 2004, 15:43 uur
D66: 'Legaliseer softdrugs'
D66 wil dat het huidige softdrugsbeleid wordt voortgezet en dat softdrugs uiteindelijk volledig gelegaliseerd worden. "Dan kunnen we de gezondheidsrisico's nog beter beperken en blijft de softdrugsmarkt controleerbaar", aldus het D66-Kamerlid Boris van der Ham. De ministers Piet Hein Donner van Justitie, Hans Hoogervorst van Volksgezondheid en Johan Remkes van Binnenlandse Zaken lieten de afgelopen week weten een verbod op nederwiet te overwegen, omdat het THC-gehalte zo hoog zou zijn dat de wiet als harddrugs aan te merken valt. Van der Ham vindt het goed dat het kabinet de risico's van softdrugsgebruik in kaart wil brengen om zo de gebruikers beter te kunnen voorlichten. "Maar een algeheel verbod zal leiden tot criminalisering van softdrugs", denkt hij.
In plaats daarvan stelt het Kamerlid voor dat de Keuringsdienst van Waren in de toekomst de bevoegdheid krijgt om hasj en wiet te keuren. "Als er kaf tussen het koren zit, moeten zij dat signaleren en uit de coffeeshop halen", aldus Van der Ham. "Maar de oplossing mag in geen geval zijn dat we softdrugs criminaliseren en coffeeshops sluiten. Want dan gooien we het kind, het badwater čn het bad weg".
[7]
Erwin [www]
Legaliseren en belasten.
08 april 2004, 17.35 uur
Frozen [www]
Het wordt nu ook al belast hoor. Maar inderdaad legaliseren is een betere optie. Trouwens over die THC, ik merk er weinig van ik rook nu weer een half jaar ofzo, daarvoor was ik 10 jaar gestopt. De wiet die ik toen rookte werdt ik stoneder van dan die wiet die ik nu koop :-/
08 april 2004, 19.10 uur
Gien
Ja, die indruk krijg ik ook, bij de massateelt althans. Het liefste rook ik bioskunk en dat ik over het algemeen wel goed stoned. ;-)
Ik zit er echter over te denken om dit jaar maar weer eens wat zaad in de tuin te gooien. Als het net zo'n zomer wordt als afgelopen jaar.... ;-)
08 april 2004, 20.28 uur
susan
Gien, waar haal je het zaad vandaan? Met het subtropisch klimaat hier in de achtertuin, zal het een goede oogst worden ;-)
09 april 2004, 12.22 uur
Frozen [www]
Zaad haak je uit een zakje wiet, tenminste vroeger zaten die er wel veel in, tegenwoordig wat minder. Er zijn ook wel growshops waar je dat kan halen.
09 april 2004, 06.34 uur
Gien
@Sis: Zoals Frozen zegt: een growshop. In de Bloemerstraat zijn er een aantal.
@Frozen: de wiet die ik rook heeft geen zaad meer.
09 april 2004, 09.00 uur
Frozen [www]
De wiet die ik rook ook niet, de kwaliteit is echt veranderd in al die jaren. Mischien moet ik ook eens uit een coffeshop laten halen in plaats van de koerier. ik weet wel dat ik nu verschillende soorten al gehad heb, Edelweis, k2, shiva en powerplant. Ze smaakte allemaal hetzelfde en de geur was ook vrijwel hetzelfde. Vroeger had je nog echt verschillende geuren en smaken.
09 april 2004, 17.01 uur