missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


De arrogantie van de macht
07 april 2004, 07:16 uur
Gistermiddag zet ik de TV aan: sneeuw, sneeuw, niets dan sneeuw.
"Dah klop nie", dacht ik, en belde met kabelexploitant UPC. Een lompe boer van de storingsdienst vertelde mij dat ik een grote wanbetaler was en dat ik daarom was afgesloten. Ik ontplofte, en dat is misschien nog iets te voorzichtig uitgedrukt.
Ik besluit Lief in te schakelen: zijn professionele koelheid werkt altijd heel goed.
Lief belt UPC en krijgt een vriendelijke dame van de klantenservice (figures!) die hem vertelt dat in de computer staat dat wij sinds november niet meer betaald zouden hebben en dat we daarom zijn afgesloten. Een brief met een waarschuwing zou dan ook in november zijn verstuurd; het feit dat we nu pas zijn afgesloten komt omdat men steekproefsgewijs controleert of de blokkering wel een feit is.

Ik weet vrijwel zeker dat wij de brief in november niet hebben ontvangen: er zouden namelijk alarmbellen gaan rinkelen als ik een dergelijke brief onder ogen kreeg. In ieder geval weet ik wel> zeker dat wij een machtiging hebben gestuurd naar UPC (maar wanneer dat precies geweest is kan ik niet meer terughalen) en die heeft men dus kennelijk niet verwerkt.

Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik het meest pissig over ben: over de lompe boer die klanten domweg uitmaakt voor wanbetalers ("Bad payer" in zeer slecht engels uitgesproken), het feit dat ze ons de schuld geven van het niet door hen niet verwerken van de machtiging, of het feit dat we zomaar zonder waarschuwing op zwart zijn gezet. Het is jammer van mijn vaste programma's. Voor T. is het echter een kleine ramp: het gooit zijn vaste strakke ritme helemaal in de war, en daar wordt-ie vast niet rustiger van.

Dit hele festijn gaat tot na de Pasen duren: eerder is er geen monteur vrij die ons weer kan aansluiten. En dat moet je dus wel pikken, want UPC is de enige kabelexploitant in Nijmegen. Monopolie leidt tot willekeur, dat blijkt maar weer.
[6]
Gooly
Het is een ellende met die machtigingen. Je wordt alsmaar gepushed om bedrijven te machtigen, en wanneer je dat doet vergeten ze vaak af te schrijven en dan is het jou schuld (terwijl je die machtiging juist invult om er geen omkijken meer naar te hebben). Mijn lidmaatschap van de consumentenbond heeft al enkele malen zijn dienst bewezen.
Ik heb ooit iets soortgelijks met UPC gehad. Ik was niet afgesloten, maar ze vergeten bij mij ook nogal eens af te schrijven. Toen ik de klantenservice eens belde voor vragen over mijn internet aansluiting, meldde de medewerker terloops en geheel buiten de context van het gesprek: "Ah, er staat op mijn scherm dat U een slechte betaler bent, maar dat geeft niets hoor." waarop ik maar antwoordde: He, das toevallig, in mijn scherm staat dat jullie een slecht bedrijf zijn, maar dat geeft niks hoor."
07 april 2004, 08.33 uur
Frozen [www]
Wat ouderwets, een monteur. Gaat dat niet gewoon met een paar regels in de computer intiepen ofzo tegenwoordig ?. Maar UPC is gewoon een grote ramp wat betreft administratie, dat is algemeen bekend. Het wordt dan ook hoog tijd dat er keuze komt voor de consument, moet je eens kijken hoe UPC dan afgerekend word door de mensen
07 april 2004, 08.44 uur
Gooly
UPC heeft zichzelf hier in Almere flink in de vingers gesneden door Discovery en Geographic achter een decoder te zetten. Er volgde massal protest, er verschenen consumentengroepen die gezamelijk in het groot (en dus tegen flinke kortingen) schotel antennes aan gingen schaffen.
Binnen een half jaar wemelde het in Almere van de schotels en was UPC bijna 30% van zijn Almeerder klanten kwijt.
Hun reactie was dat ze het niet begrepen.
Dan eh... heb je toch iets niet begrepen.
07 april 2004, 12.28 uur
Gien
Ik kan het me nog herinneren dat ik toen ik in Almere woonde Discovery en Nat. Geographic vreselijk miste, ja. Kun je nagaan hoelang ze daar al zonder zitten: ik kwam er eind 96 wonen!

UPC ZUIGT GROTE TIJD!!!
07 april 2004, 13.25 uur
swanz
met casema hebben we hier in zuid holland de laatste jaren geen last. vroeger kwam er als je slecht beeld had(wel snel) een aardige monteur die er geen ballen verstand van had. Uiteindelijk kwam ik zelf met de oplossing waar de storing aan lag,maar sinds een jaar of vijf nooit geen problemen meer. Ook eurosport,discovery en geographic kun je hier gewoon ontvangen. ideetje met een tv met antenne kun je in ieder geval ned 1,2 en 3 ontvangen.
07 april 2004, 17.48 uur
Gien
@Swanz: daar had ik ook al aan gedacht, maar ik heb geen idee waar ik zo snel een antenne vandaan moet halen.
07 april 2004, 19.23 uur