missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Mesjogge
01 april 2004, 13:21 uur
Zojuist lees ik bij Planet dat Nederland Alarmfases gaat krijgen die betrekking hebben op mogelijke terroristische aanslagen... Mijn eerste gedacht was: mesjogge! Als je terreurdreiging wilt verminderen is het niet verstandig scheepsladingen vol militairen naar een conflictgebeid te sturen waar ze niet zijn uitgenodigd! Dat scheelt al een hoop dreiging.
Maar wat doet de Bak Ellende... die loopt zijn Amerikaanse baasje weer achterna... leest u zelf maar: Nederland krijgt een alarmsysteem voor terreurdreigingen, vergelijkbaar met het Amerikaanse kleurensysteem.
Het systeem is onderdeel van extra maatregelen die het kabinet neemt naar aanleiding van de aanslagen in Madrid. Volgens de regering is Nederland ook een potentieel doelwit van terroristen.
De regering gaat een landelijk alarmsysteem invoeren dat het publiek moet informeren over terreurdreiging. Waarschijnlijk wordt dit een kleurensysteem naar Amerikaans voorbeeld, oplopend van groen tot rood.

AIVD uitgebreid
Verder heeft het kabinet besloten de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) uit te breiden, zo onhult het ANP. Na de aanslagen in de VS van 11 september 2001 werd de dienst al uitgebreid met 150 extra mankrachten.De opsporing van terroristen is een van de speerpunten van de AIVD. Momenteel worden 150 tot 200 mogelijke terroristen in de gaten gehouden.
Het kabinet wil het ook beter mogelijk maken dat informatie van de AIVD wordt gebruikt in strafzaken. Eerder werden terreurverdachten vrijgesproken omdat de politie geen bewijsmateriaal dat door de AIVD vergaard was mocht gebruiken.
Ook laat het kabinet zogeheten 'soft targets' in kaart brengen. Dat zijn vooral plekken waar veel mensen bijeen komen, zoals stations, waar aanslagen moeilijk te voorkomen zijn en veel slachtoffers gemaakt kunnen worden.

(Bron: Planet)
[4]
Frozen [www]
Het is wel weer leuk voor op het log die buttons met kleurtjes.
01 april 2004, 13.41 uur
bareuh [www]
Ik kan wel blijven tieren over die Balkenende, wat ik dan ook stug doe. Het is niet meer dan een juffershondje met zo'n lullig roze strikje op de schoot van Bush.

Zit, lig, dood ...
01 april 2004, 17.42 uur
Downer [www]
Zag het op tv, ben alleen vergeten wat het noodrantsoen precies inhoudt dus behalve een zaklamp ben ik nog niet echt voorbereid...
02 april 2004, 13.58 uur
Gien
@Downer: ik zie er het nut niet van in. Als er een aanslag wordt gepleegd ben je slachtoffer, of je bent het niet. Een noodrantsoen zal daar weinig aan af doen, volgens mij.
Ik moest ineens denken aan Colijn en zijn: "Gaat U maar rustig slapen... Uw regering houdt de wacht..."
02 april 2004, 14.50 uur