missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Gala
22 maart 2004, 13:53 uur

Hebben jullie het gezien, gisteren? Frank Boeijen, maar dan goed 'verstaanbaar'? Nee?? Da's bere-jammer want het was een prachtig optreden: het Gala van het Nederlandse Lied was geheel gewijd aan liedjes van Frank. Andere groten uit van het nederlandse lied vertolkten zijn nummer, de een mooier als de ander, maar allemaal bijzonder.
Met name Huub van der Lubbe deed mijn kippevel rijzen: prachtig zong hij het protestlied "De Wapens Spreken". Andere interpretaties waren o.a.: Freek de Jonge (Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, op zijn eigen dramatische wijze weergegeven), Matilde Santink (Vaderland), Boudewijn de Groot en Liesbeth List.
Gelukkig wordt het concert herhaald op de radio: maandag 7 april, 14:05 uur Nederland 1, Radio 2.

Ook leuk: Frank heeft dit jaar de oeuvre-prijs gewonnen van de Edisons. Eindelijk is er erkenning voor zijn muziek. Deze wordt morgen (23 maart) uitgereikt.

[3]
Gooly
En geheel terecht wat mij betreft.
22 maart 2004, 14.49 uur
Michiel
"Frank Boeijen, maar dan goed 'verstaanbaar'?" Helaas niet gezien; is vast een unieke gebeurtenis, Boeijen verstaanbaar...
22 maart 2004, 15.04 uur
Frozen [www]
Ik heb een beetje zitten zappen, en heb er dus wat flarden van meegekregen. Het is niet echt mijn smaak, maar toch heeft de man wel goede nummers ertussen zitten.
22 maart 2004, 16.39 uur