missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


SFIR-nieuws
16 maart 2004, 07:17 uur
Commando-overdracht Nederlandse militairen in Irak
De Nederlandse militairen in Irak hebben het commando overgedragen hun opvolgers van SFIR 3. Luitenant-kolonel Richard van Harskamp lost daarmee luitenant-kolonel der mariniers Richard Oppelaar na vier maanden af als commandant. De hoofdmacht keert donderdag terug naar Nederland. De overdrachtsceremonie vond plaats bij Camp Smitty, het grootste kamp van de Nederlanders in de zuidelijke provincie Al Muthanna. De plechtigheid werd bijgewoond door een groot aantal Irakese autoriteiten, ook waren er verschillende vertegenwoordigers aanwezig van landen die deel uitmaken van de stabilisatiemacht in Irak.
SFIR 3 bestaat grotendeels uit militairen van 41 Gemechaniseerde Brigade uit Seedorf en 11e Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Ook is er een helikopterdetachement van de Koninklijke Luchtmacht. In totaal gaat het om ongeveer 1200 Nederlandse militairen. De nieuwe groep zal, evenals SFIR 2, vier maanden in Irak blijven.

[Bron: Min. van Defensie]
[4]
Gooly
Hopelijk zijn die 4 maanden snel voorbij. Hopelijk worden ze dan niet meer afgelost ook en blijven we gewoon weg uit Irak.
16 maart 2004, 08.44 uur
Gien
"we" hadden er nit naar toe mogen gaan! Bush zijn oorlogjes een beetje voor hem spelen, zeker? Ik vind het schandalig!!
16 maart 2004, 09.18 uur
Gooly
Zondermeer. We hebben er gewoon helemaal niks te zoeken. Maar ja, JP wil zo graag. Is nu weer een bruine arm in Washington gaan halen.
16 maart 2004, 10.16 uur
Frozen [www]
JP is gewoon een gek mannetje. En inderdaad hopen dat we daar oprotten, we hebben er inderdaad helemaal niets te zoeken.
16 maart 2004, 10.28 uur