weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Al-Qaeda eist aanslagen Madrid op
14 maart 2004, 09:18 uur
Het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda heeft in een videoband de aanslagen in Madrid opgeëist. Dat heeft de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Angel Acebes zondag gezegd.
De videoband, gesproken in het Arabisch door een man met een Marokkaans accent, werd na een anonieme tip aangetroffen in de buurt van de moskee in Madrid. De man op de band zegt de militaire zegsman van al-Qaeda in Europa te zijn. De aanslagen zouden een vergelding zijn voor de Spaanse samenwerking met de Verenigde Staten. Hij dreigde met meer aanslagen "als er geen einde wordt gemaakt aan het onrecht''.
[Lees de rest van het bericht]

[update] Gisteren in de Metro:
‘Terrorisme kan ook ons treffen’
Het internationaal terrorisme zou ook Nederland kunnen reffen met aanslagen. Dat zei premier Balkenende gisteren. "Als het terrorisme overal kan toeslaan, dan zou het ook in Nederland kunnen", zei de premier.
Daarom moet ook Nederland zijn "steentje bijdragen" aan de strijd tegen het terrorisme. (ANP)


Ik snap werkelijk niet hoe zo een domme man regeringsleider kan worden? Juist door die "steentjes bij te dragen" lopen we meer risico dat er een of andere gek een metro op gaat blazen ofzo. En wat doet het Lulletje Rozewater: die stuurt gewoon nog een stel Rode Baretten naar Irak...
[3]
Gooly [www]
Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als met 11-9; Wanneer je je bezighoud met oorlogs aktiviteiten op plaatsen waar je niks te zoeken hebt, dan haal je je helaas dit soort schorem met degergelijke walgelijke akties op de hals. Ik vind het verschrikkelijk, walgelijk en verschrikkelijk droevig. Maar verrast? Nee. En wanneer de US dat op 11-9, en Spanje dat de afgelopen week wel waren, dan hebben ze toch echt een grove overwegingsfout gemaakt.
Als je een ander slaat, kun je er van uitgaan dat die ander terug zal slaan.
14 maart 2004, 09.29 uur
Gien
Ik ben het helemaal met je eens. Maar het blijft gruwelijk dat burgers worden getroffen! Als ze nu een regeringsgebouw of een militair doel hadden genomen, was het logischer geweest.
14 maart 2004, 09.43 uur
Frozen [www]
Het word hoogtijd voor een nieuwe vorm van oorlogje spelen, we moeten wel met de tijd meegaan natuurlijk. Laat de militairen lekker een lanparty houden en de winnaar daarvan heeft de oorlog gewonnnen ofzo, leuk met zijn alle een 3d shooter spelen ofzo :)
14 maart 2004, 16.44 uur