weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Orkut
05 maart 2004, 08:32 uur
Een week geleden schreef Karin Spaink in het Parool een vlammend betoog tegen Orkut want het zou privacy schenden en een loopje nemen met copyrights. Orkut is 'community software' en werkt door dat mensen elkaar uitnodigen om erbij te komen. Je kunt jezelf niet aanmelden, je moet worden uitgenodigd. Je zoekt je online-vrienden bij elkaar en zo ontstaat je eigen i-netwerk. Tot mijn grote verbazing is mijn online-netwerk al gegroeid tot 62 personen! En dan zit daar eigenlijk niemand bij die ik in het gewone leven dagelijks tegenkom.
De kritiek van Karin vond ik een beetje overtrokken. Ja, de voorwaarden zijn absurd maar we weten ook allemaal dat er geen rechtbank is, die daarmee zomaar akkoord gaat. Mocht Orkut mijn foto vreselijk misbruiken is een gang naar het Europese Hof waarschijnlijk genoeg om mijn gelijk te halen. Netkwesties heeft nu een uitgebreid stuk over Orkut en waarom mensen er deel aannemen. Internet-goeroe Rop Gronggrijp bijt het spits af en is opmerkelijk mild: "En aangezien ik ervan uitga dat bijna alle serieuze bedreigingen van de privacy van overheden komen heeft de tegenstander die gegevens dus al."

[Artikel over Orkut bij Netkwesties]
[2]
Gooly
Ik moet zeggen dat ik werkelijks niks boeiends aan dat hele Orkut vind, en toen ik me aanmeldde en die vragenlijsten voor me zag, besefte ik me dat ik op het punt stond de natte droom van elke spammer te verwezenlijken. (Vandaar dat ik niet veel meer dan mijn naam en een fotootje heb achtergelaten, en mijn e-mail adres onmiddelijk heb gewijzigd in mijn Yahoo "spam" mail adres)
Van de andere kant moet iedereen gewoon doen wat hem goeddunkt, en wie op Orkut actief wil zijn moet dat gewoon doen. Doe ik ondertussen gewoon andere leuke dingen ;o)
05 maart 2004, 09.39 uur
Frozen [www]
Ik snap er nog niet veel van dat hele orkut, maar dat komt wel als ik er eens voor ga zitten. Er is wel weer iets nieuws trouwens http://www.flickr.com/ ook zoiets.
05 maart 2004, 12.06 uur