missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Geef mij een kijkje in uw boekenkast en ik zeg u wie u bent
21 februari 2004, 11:03 uur
heksenboeken

Opslag
Onze boeken zijn verspreid over het hele huis: 3 boekenkasten in de woonkamer,1 op de kleine werkkamer, 1 op de overloop en 2 grote planken met een onoverzichtelijke partij boeken op de slaapzolder. Tot slot liggen er her en der stapeltjes.

Aanschaf
We houden het rustig, momenteel. Het liefst zouden we elke week de boekenwinkels induiken, maar we beperken het tot om de week. En dan 'mogen' we allebei één boek uitzoeken. Op vakantie gaan alle remmen los: dan kopen we boeken dat het een lieve lust is. Zelfs in Parijs wisten we nog een Engelstalige boekwinkel te vinden :-)

Favoriete schrijver
Ik ben meer iemand die op het genre afgaat, dan op de schrijver. Maar okee, ik heb wel een tweetal schrijvers die ik graag lees: Marion Bradley Zimmer (fantasy/arthuriaanse legende) en onze eigen Leon de Winter. De pil "Kaplan" heb ik in een middag aan het water van de Berendonck gelezen, tot groot ongenoegen van mijn mannelijke gezelschap...

Favoriet boek
Ik noem hier niet één boek, maar een serie: de Avalon-serie van MBZ. De hele cyclus beslaat zo'n 3 eeuwen waarin Engeland van een 'heidense' staat langzaam maar zeker wordt veroverd door een nieuwe religie, het laatste boek uit de serie gaat over de Arthurlegende. Daarnaast lees ik alles wat los en vast zit over heksen en hekserij (zie foto boven)

Vulles
Ik ga nu vloeken in de kerk.... 'In de Ban van de Ring' van Tolkien: ik heb vele pogingen gedaan, ben het boek zelfs een behoorlijk eind ingekomen, maar ik kom er domweg niet doorheen. Vreemd genoeg vond ik de Hobbit erg leuk en die had ik in een mum van tijd uit. De Ring... helaas... niet op mijn lijstje 'goed te lezen boeken'.

Tijd
Altijd te weinig, natuurlijk ;-)
Ik lees het meest als in onderweg ben: in trein of bus leest het heerlijk. En op vakantie heb ik ook de rust om uren achtereen te blijven lezen. Overdag gun ik me er vaak de tijd niet voor, maar gelukkig moet T. elke dag van school worden gehaald en zit ik dan zo'n 3 kwartier alleen in het OV: zo kom ik in ieder geval dagelijks aan een portie leesvoer.

Wens
Een kamerhoge en -brede boekenkast (met een hangtrap!) om alle boeken bij elkaar te kunnen opruimen: 15m2, dat zou toch genoeg moeten zijn? Nog een wens? Mijn collectie boeken over de Arthuriaanse legende nog verder uitbreiden :-)

Niet op de foto, gelukkig wél in huis
Johannes Smetius: Nijmegen, stad der Bataven, twee delen in een cassette. Uitgave 1999, originele uitgave 1630.

Niet op de foto, gelukkig níet in huis
Blokken van Bordewijk. Gelezen voor eindlijst: wat een crime! Vréselijk boek, werkelijk vreselijk.

Kindertijd
Als kind las ik alles wat los en vast zat. Favorieten uit mijn jeugd zijn:
* "Kinderen van Moeder Aarde" van Thea Beckman (er heeft altijd al een heksje in mij gezeten);
* "De Scheepsjongens van Bontekoe" van Johan Fabricius (het eerste boek dat ik van mijn eigen zakgeld kocht: 5e klas lagere school).

Rare boeken
* Een stripboek van Vaillant, in een buitengewoon groot formaat. Collector's Item, gevonden in een 2ehands-boekwinkel in Arnhem;
* 18-delige Wereldgeschiedenis van Sesam (rommelmarkt: 5 gulden!);
* "Hoe overleef ik mijn familie" van John Cleese en Robin Skynner (dit boek is overigens niet van mij, maar van Lief en hij kocht het niet eens voor mij)

Bijzonder moment
Op vakantie in Malta zag ik ineens het boek "Peoples of the Temples" liggen. Een novelle, geschreven door een Maltese, over het leven op de eilanden in de tijd dat de tempels nog in gebruik waren, zo'n 6 millennia geleden. In één ruk uitgelezen en meerdere malen herlezen. Bij het lezen van dat boek waan ik me weer zittend tegen de warme stenen van de temel van Mnajdra.En dan nu de grote vraag: wie-o-wie wil het stokje? Ik wil vingers zien!
[7]
Juul
Altijd fijn, zo'n mede LOTR-hater :o)
21 februari 2004, 11.56 uur
Gien
Ik vind de films anders prachtig, hoor! Ik ben dan ook beslist geen LotR-hater... sorry! ;-)
21 februari 2004, 12.00 uur
Frozen [www]
Ik heb geen boekenkast en ook weinig boeken haha die kan ik je zo wel noemen. 2 boeken maar en allebij gaan ze over filemaker pro :)
21 februari 2004, 13.29 uur
MikMak [www]
Hier nog zo'n LOTR analfabeet. Ik vond het boek niet boeiend en heb de films nog niet gezien. Verder hebben we geloof ik aardig dezelfde smaak (jee, wat een verrassing).
Ik wil het stokje wel, trouwens.
*steekt vinger op*
21 februari 2004, 13.47 uur
Micheline [www]
Vinger! Welke wil je, zeg maar stop :-)
21 februari 2004, 16.36 uur
swanz
vaillant daar heb ik ook diverse bladen van(prince ,vivo) en van michel racecoureur.
21 februari 2004, 17.00 uur
Gien
Miche en MikMak krijgen een stokje toegeworpen. *gooi ende smijt* Hier! Vangen!
21 februari 2004, 17.32 uur