missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Hoogervorst denkt het allemaal wel weer te weten
18 februari 2004, 17:52 uur
Hoogervorst veegt vloer aan met homeopathie
"Hoe bestaat het dat huisartsen die jarenlang een wetenschappelijke opleiding hebben gevolgd, zich serieus bezighouden met homeopathie. Terwijl iedereen weet dat je mensen dan gewoon water voorschrijft." Minister Hoogervorst van Volksgezondheid moet niets hebben van alternatieve geneeswijzen, zo liet hij woensdag weten. Ook niet van homeopathie. (lees verder bij nu.nl)
Dhr. Hoogervorst is zich er kennelijk niet van bewust dat vele, vele medicijnen van de farmaceutische industrie gemaakt worden van... jawel, planten; dat de medicinale werking van veel planten domweg bewezen is en dat er vele mensen baat hebben bij homeopatische middelen of andere alternatieve geneeswijzen. Dacht hij soms dat men, voordat de farmaceutische industrie de touwtjes stevig in handen hadden, iedereen maar doodging? Heeft hij soms teveel naar verhaaltjes gekeken over kwakzalvers?
Weet hij dan niet dat er vele mensen dankzij acupunctuur niet meer roken? Dat de heilzame werking van kristallen bij menigeen hoofdpijn wegneemt, zonder maar een pijntiller te hoeven slikken?
Weet hij dan niet dat de meeste verzekeraars alternatieve geneeswijzen vergoeden omdat ze werken?

"Terwijl iedereen weet dat je mensen dan gewoon water voorschrijft"... wat een ongelooflijke domheid! Dat zo'n man minister mag zijn van Volksgezondheid... walgelijk, gewoon! Kan die man niet gewraakt worden??
[1]
Frozen [www]
Ik weet uit ervaring dat er wel degelijk meer is dan men ziet. Vroeger had ik eens mijn beide enkels verzwikt. Een arts zou dan zeggen verband erom en stil op de bank liggen. Vriend M. kwam sásvonds langs en begon even mijn enkels te betasten maseren was het niet echt. Maar s'morgens rende ik weer alsof er nooit nix aan de hand was. En ze waren de avond ervoor toch nog de helft dikker dan normaal
18 februari 2004, 18.49 uur