missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Aangifte
17 februari 2004, 13:30 uur
Op 5 februari deed ik aangifte van de diefstal van mijn fiets via internet.
Makkelijk en relaxed: je hebt de tijd om je spullen, serienummers, datatags etc. bij elkaar te zoeken. Binnen 5 dagen zou ik iets te horen krijgen. Vijf dagen gingen voorbij zonder iets te zien. Ach, dacht ik, laat ik ze 5 werkdagen gunnen... maar ook na een week bleven de brievenbus én mijn mailbox verschoont van post van de Hermandad.
Gisteren vergat ik het, maar vandaag heb ik toch maar even gebeld. Een vriendelijk agent met een echte Nijmeegse G nam mijn verhaal aan en vertelde dat hij het uit zou zoeken en ik teruggebeld zou worden.
En jawel, na twee uurtjes werd ik gebeld door een even vriendelijke agente met een even Nijmeegse G (zouden ze daarop geselecteerd worden, hier in Nijmegen?) die mij wist te vertellen dat de aangifte binnen was gekomen én was verwerkt. Ze snapte er dan ook niets van dat ik geen automatisch bericht via e-mail had binnengekregen. Daar zou ze werk van maken. Maar belangrijker is dat ze mijn aangifte ter plekke zou uitprinten en per post naar me toe zou sturen. Hartelijk dank!

Goed dat er politie is. Nu de postbode nog!
[5]
Gooly
Netjes afgehandeld. Al heb ik er een hard hoofd in of het iets uitmaakt. Maar het pleit voor je dat je niet bij de pakken gaat neerzitten.
17 februari 2004, 19.16 uur
Gien
Los van het feit dat het natuurlijk goed is om de criminaliteitscijfers een beetje op orde te houden, is het vooral wegens een praktische reden dat ik die aangifte wil hebben. Ik heb 'em nodig voor de verzekering. ;-)
17 februari 2004, 23.43 uur
Gooly
Owja, daar had ik nog niet aan gedacht :-)
18 februari 2004, 10.25 uur
Frozen [www]
Als je nou nog een mobieltje nodige hebt krijg je er ook een fiets bij.

http://www.nu.nl/news.jsp?n=278327&c=51
:)
18 februari 2004, 11.53 uur
Gien
Nee dank je, Frozen, er zijn al veel te veel van die K*tdingen in Nederland.
BTW: de aangifte is binnen. In tweevoud, no less!
18 februari 2004, 18.28 uur