missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Heksen kunnen weer rustig ademhalen
06 februari 2004, 16:10 uur
Occultismebestrijder Matzken overleden
Directeur R. Matzken van de stichting Bijbel en Onderwijs, bestrijder van in zijn ogen occulte verschijnselen, is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vriend en medestander L. Dorenbos van de stichting Schreeuw om Leven donderdag laten weten. Matzken, die overleed aan de gevolgen van een auto-ongeluk, kreeg vooral bekendheid door zijn kruistocht tegen 'occulte' invloeden waaraan kinderen naar zijn mening door onder meer het lezen van de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter en het Pokemon-spel blootstaan.
In 2001 verscheen van zijn hand een Zakwoordenboek Occultisme, waarin ook zaken als yoga en reiki het moeten ontgelden. In datzelfde jaar was Matzken ook medeoprichter van het platform Het occulte tegen 't Licht, een reactie op "oprukkend satanisme, hekserij en occultisme". Vorig jaar stond hij aan de wieg van het Centrum voor islamvragen, dat betrouwbare informatie over de islam wil geven.
"We begrepen dat de islam een door demonen geteisterde godsdienst is die niet alleen anderen bedreigt maar de eigen onderdanen ook hun vrijheid ontneemt en deze omzet in een religie van angst en verplichting", aldus Dorenbos.


Ach ja, sommigen zullen nooit willen begrijpen dat er niets griezeligs is aan 'satanisma, hekserij en occultisme'. Sneu, errug sneu...
[5]
Gooly
En dit soort mensen zullen er helaas ook alles aan proberen te doen om dat beeld in stand te houden.
06 februari 2004, 17.12 uur
Frozen [www]
Tjah dat soort lui heb je ook nog rondlopen natuurlijk. Maar zoals Gooly zegt er zijn nog zat andere die dit doen.
06 februari 2004, 17.58 uur
Juul
In,
uit,
in,
uit
;-)
06 februari 2004, 18.39 uur
henk
Iets meer respect voor een dode zou geen kwaad kunnen. Denk voor de gelegenheid zelf eens na over wat je zegt als je straks voor je Maker staat...
08 februari 2004, 16.03 uur
Gien
Mijn maker??? Ik heb twee makers: mijn ouders... wat hebben die hiermee te maken?
En hoeveel respect had deze man voor andere religies? Niks, noppes, nada! Respect moet je verdienenL: deze man verdient de mijne niet, niet in leven en niet in doos.
08 februari 2004, 18.09 uur