weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Frustratie
27 januari 2004, 12:56 uur
ICQ, AIM, Trillian. Een ramp is het om ze te installeren... of ligt dat nou echt aan mij? Waarom moet men al dat soort infantiele programma's installeren, terwijl je ook prima kunt chatten via IRC. Dat is -over het algemeen- heerlijk stabiel en problemen om een connectie op te zetten heb ik daarbij zelden of nooit.
Maar ik dacht, ach kom: ze wil liever niet via IRC, dan maar via een van bovengenoemde programma's, met als gevolg dat ik nu met ICQ en Trillian zit en dat ze beiden domweg niet werken. Waarom niet? Geen idee. Ik heb alle instellingen gecheckt, gedubbelcheckt en gedriedubbelcheckt: ze zijn domweg in orde.

Ik besloot het forum maar eens te raadplegen: blijkt dat er een heel legertje gebruiken geen connectie kan maken... Beide genoemde poorten zijn kennelijk overbelast, of liggen er helemaal uit.
Lullig misschien: maar dit bevestigt mij alleen maar in mijn oordeel dat dit soort programmaatje zwaar zuigen!

Ik zie u wel weer op IRC...
[4]
grt
Alles wat je zegt klopt, maar in dit geval heeft het met de opzet van ons netwerk te maken.
27 januari 2004, 15.41 uur
Gien
Aha, dan kun jij mij vast wel verder helpen vanavond, loverboy ;-)
27 januari 2004, 15.45 uur
Frozen [www]
Waarom niet MSN dan ?. Enne waar op irc kom ik ook wel eens kijken.
27 januari 2004, 19.32 uur
Roelof
Chatten metIRC? Eigenlijk maar 1 keer geprobeerd, maar toen niet echt veel mee gedaan, je moet allerle commando's leren en er zijn kanalen en zo, allemaal heel raar als je de weg niet weet... ICQ heb ik ook al lang geleden afgedankt (eigenlijk omndat het zo lomp groot was, steeds een eniweu versie gedownload moets worden en steeds meer mensen overgingen op MSN, meer omdat dat op hun compruttel zat).

Maar IRC. Eigenlijk niet echt goed naar gekeken. Ik verdwaalde in een doolhof van servers en kanalen. En ja, ik tik met MSN ook maar weinig, en steeds met dezelfde mensen... en dan af en toe ook bestandjes oversturen (kan dat ook met IRC?) of had ik een veel te primitief IRC progje...
27 januari 2004, 19.32 uur