weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Verwennerij
26 januari 2004, 17:45 uur
Als je me cht wilt verwennen, moet je me een bord met gebakken kippelevers, uitgebakken spekjes en glazig gebakken uien op witbrood voorzetten. Alleen bij het idee, loopt het water me -letterlijk!- in de mond.
Ik ben dl op kippelevers. Als wij samen gourmetten of fonduen (een half keer per jaar, gemiddeld) grijp ik gelijk mijn kans en maak ik heel veel levervinkjes: kippelevers gerold in ontbijtspek en die dan in de pan of in het frituurvet. Ik eet ze zo heet op, dat ik menigmaal mijn tong verbrand, maar dat kan me niet schelen, want ik vind het hrlijk om die weege leversmaak vermengt met zout spek in mijn mond te proeven. Als daar dan nog glazige uitjes en zacht gebakken champignons bij zitten, is het helemaal feest!
Vanavond verwen ik mezelf: ik maak kippelevers, met spekblokjes, uien en champignons en meng dat vervolgens door rijst met doperwten, een paar druppels Maggi, zout en peper maken het geheel af. Een echte studentenschotel, tenminste, ik heb het recept jren geleden uit een studentenkookboekje gehaald. Ik hoop voor T. dat hij het ook kan waarderen, ik vind dat hij het zeker n keer moet proberen.

Vaders zal het vanavond met een restje opgewarmde macaroni moeten doen: die walgt van weege levers, of ze nu van een kip of van een ander dier zijn.
[10]
Juul
Vind je het heel erg als ik niet gelijk op de trein spring om mee te eten... ;)
26 januari 2004, 18.16 uur
Frozen [www]
Eeeeeuuwwww!!!!!!!!!! hoe krijg je het door je strot ;)
26 januari 2004, 18.34 uur
Juul
Ik krijg het best door m'n strot hoor, alleen niet allemaal tegelijk ;o)
26 januari 2004, 18.54 uur
Gien
Mijn buikje is heerlijk rond. Helaas kon T. 'die bruine dingen' niet erg waardenen, de rest ging erin als koek. Weten we dat ook weer: zoonlief aardt naar pa-lief als het om kippenlevers gaat.
@Juul: dat valt me nu van je tegen: ik zat al te wachten op den bel ;-)
@Frozen: het verschil is misschien dat ik geen strot heb, kippen hebben wel strotten maar het lijkt me sterk dat daar iets van lever doorheen gaat, zeker die van hen-zelf. Wij hebben hier allemaal kelen, en die zetten we geregeld op, ook. :-)
26 januari 2004, 19.11 uur
Frozen [www]
Je keel dan ;).
26 januari 2004, 22.25 uur
Gien
Nou, gewoon: hap, kauw, kauw, kauw, slik, weg.
26 januari 2004, 22.37 uur
Klaas [e-mail]
Heerlijk !!!!er was hier vroeger een cafetariadie het op het menu had maar dan met frietjes.
Dan lus je ook wel een braadje half om
half vakens lever half pekelvlees (echt Amsterdams) alleen tegenwoordig is de smaak ten opzichten van vroeger vervlakt.
nogmaals ik hoop dat het heeft gesmaakt
26 januari 2004, 23.05 uur
Gooly
Je beschrijft het op een watertandende manier, dat ik zelfs hier honger krijg van dat verhaal, maar dan kom ik steeds dat woord 'kippelevers' tegen en dan is die honger weer meteen weg.
Heel gek :oD
27 januari 2004, 01.05 uur
Downer [www]
dat smaken verschillen is hier weer duidelijk ;)
27 januari 2004, 04.44 uur
roelof
Ai... de winkel gaat over 5 minuten dicht, dus 't lukt me niet meer om de ontbrekende ingredienten te halen... Dat wordt, ehe, pas vrijdag op z'n vroegst, of zaterdag...

Morgen moe'k namelijk na 't werk naar les (wel heel even thuis langs), en ook donderdag direct vanuit 't werk naar een andere les (die 's trouwens in Nijmegen, maar begint al om 19u00)...

Hoe lang moeten die kippelevertjes precies? van de rest heb ik wel een aardig idee...
27 januari 2004, 19.59 uur