missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Anti-Spam?
25 januari 2004, 08:47 uur
Vanmorgen kreeg ik een e-mail van 'Geldhalen.nl': "bedankt voor uw aanmelding op onze nieuwsbrief".
Ammehoela! Ik ben wel wijzer, dat ben ik dus NIET geweest en als iemand anders denkt dattie grappig was, laat 'em dit dan in z'n oren knopen: Geld maakt niet gelukkig en bovendien behoor je andermans e-mailadres niet rond te strooien! Maar dat terzijde. Het meest frustrerende is nog dat ik me nergens kan afmelden en ik dus weer een filter moet aanmaken.

Ik kom op die website doordat ik per ongeluk in het mailtje klik, ik blader naar beneden in de hoop dat ik me daar ergens kan afmelden, zie ik ineens dit staan:
WIJ ZIJN TEGEN SPAM: Wij streven er naar om hooguit 3 e-mails er dag te sturen. Zo zult u dus nooit een overladen e-mail box krijgen.


???
[5]
Gooly
Irri is dat, blijkbaar hadden we een soortgelijke erlibnis, want ik ben ook al in actie gekomen tegen ongevraagde mail :o)
Overigens doe ik twee dingen nooit: Op een link klikken in een spam mailtje (je zei trouwens al dat je dat per ongeluk had gedaan), en me afmelden voor een lijst.
Ik heb altijd geleerd dat dat afmelden vaak een truukje is om te kijken of je e-mail adres bestaat, en je het er vervolgens alleen erger mee maakt.
Maar wat ze op hun site schrijven slaat echt alles.

Owja, ik ben overigens tegen vandalisme, daarom streef ik er naar om hooguit 3 bushokjes per dag te slopen.
25 januari 2004, 10.47 uur
Gien
Ik klikte niet eens op een link! Ik klikte gewoon ergens in het mailtje. Het afmelden werkt weldegelijk: zeker als het om een mailinglist gaat, is het heel goed om dat uit te proberen. Dat het e-mailadres bestaat weten ze al, want het is niet gebounced...
25 januari 2004, 10.51 uur
Frozen [www]
Veel mailinglijsten hebben zoiets dat je een mailtje kan sturen naar de lijst met UNSUBSCIBE in de header dacht ik.
25 januari 2004, 13.06 uur
Gien
In de body:-)
Maar dat werkt niet bij een zgn. noreply account :-(
25 januari 2004, 13.13 uur
Gooly
Hmmm daar zit wat in Gien.
Hoewel in mijn geval de mail wel gebounced wordt. Mijn webhost heeft zo'n verrot handige "Bounce mail" knop op zijn pagina zitten :o)
25 januari 2004, 13.43 uur