missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


MikeRoweSoft
20 januari 2004, 13:32 uur
Microsoft eist sluiting MikeRowesoft.com
Een 17-jarige Amerikaanse scholier met de naam Mike Rowe heeft zich de woede van Microsoft op de hals gehaald. De jongen liet zijn naam met het achtervoegsel 'soft' registreren als domeinnaam waardoor de site Mikerowesoft.com ontstaat. Microsoft eist dat de jongen zijn site opgeeft, aldus Amerikaanse media. Rowe ontving in november een brief waarin Microsoft stelt dat hij inbreuk maakt op het auteursrecht. De softwaregigant heeft Rowe 10 dollar geboden voor het sluiten van zijn site, de kosten voor de registratie van het domein. De scholier wil echter 10.000 dollar van het concern.
"Ik had niet verwacht dat Microsoft zijn duurbetaalde advocaten op mij zou afsturen'', zei Rowe. Deze week beschuldigde Microsoft hem ervan het bedrijf een grote som geld af te dwingen. "Het is nooit mijn bedoeling geweest geld te eisen. Ik heb alleen maar om 10.000 dollar gevraagd, omdat ik verontwaardigd was dat Microsoft slechts 10 dollar bood.''
Een woordvoerder van Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf onderhandelt met Rowe om tot een gezamenlijke oplossing te komen.
(Bron: ANP)

Tjongejongejonge, zeg. Micro$oft krijg 't nu wel héééél hoog in de bol, of achter de ellebogen: dat mag u bepalen.
[0]