missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Lente-gevoel
15 januari 2004, 10:58 uur
Ik werd wakker van de warmte van de zon op mijn gezicht, en met mijn ogen nog dicht rekte ik me eens heerlijk uit.
In de verte hoorde ik iemand praten in een taal die ik niet thuis kon brengen. Ik had gedroomd, realiseerde ik me. Ik had gedroomd over Juul en over Malta en over lente-zonnewendes.
Ik opende mijn ogen en was stomverbaasd dat ik in mijn eigen bed lag, teleurgesteld ook. Ik deed mijn ogen weer dicht en probeerde mijn droom terug te halen. Tevergeefs.
Met mijn ogen dicht bleef ik nog even liggen. Er streek iets zachts langs mijn gezicht en een enorm gesnor klonk er in mijn oor, dat deed mij mijn ogen weer openen. Sam keek me recht in mijn gezicht aan, hij kneep zijn ogen even dicht, mijn hart smolt.
Nog steeds hoorde ik iemand praten en nog steeds kon ik het niet thuisbrengen. Ik stapte uit bed en liep zachtjes naar beneden. Hoe lager ik kom, hoe beter ik het gesprek kan verstaan: het is Engels.
De mist van de slaap trekt langzaam op en ik realiseer me dat Lief aan de telefoon zit voor zijn werk en met iemand ergens anders op de wereld zit te praten. Ik benijd hem om zijn rappe en professionele Engels, doe hem een kushandje toekomen en ga koffie zetten....
Op Malta zal ik nog even moeten wachten, helaas, op de lente-zonnewende eveneens.
[0]