missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Thuiszorg
13 januari 2004, 22:04 uur
Het kan u bijna niet zijn ontgaan: de thuiszorg is duurder geworden: Karin Spaink schreef er een fraaie column over in Het Parool van vandaag.
Doordat ik zelf thuiszorg heb n er heb gewerkt, ken ik nu beide kanten van de zaak. Ik wt dat de meest schrijnende gevallen van de laatste bezuinigingen de dupe worden, want dat zijn de mensen met de kleine pensioentjes en uitkeringen.
Bij ons komt er 1 keer in de week komt er een forse studente die gedurende drie uur het huis grondig onder handen neemt. Ze is een Engel, ik zou me geen raad weten zonder....

Toen kwam de brief. De brief die ons vertelde hoeveel onze eigen bijdrage werd verhoogd. Omdat wij al het volle pond betaalden aan eigen bijdrage, nam ik aan dat het wel mee zal vallen... Ik werd eerst rood en vervolges wit toen ik het nieuws vernam. Het exacte bedrag doet er niet toe, het percentage zegt genoeg: vanaf deze maand betalen wij 63 % meer betalen. Drie-en-zestig procent!
En hoe goed we het ook hebben, dat kan er niet meer vanaf: we zullen de hulp op moeten zeggen.
[5]
Bas [www]
Het is echt verschrikkelijk wat er nu gebeurt bij de thuiszorg. Mijn moeder moet ook de hulp opzeggen (een verhoging in minimaal dezelfde grootte) en zo zullen veel meer mensen dat moeten doen. Je verantwoordelijk nemen zegt JP dan..... Wat een kabinet hebben we toch!
13 januari 2004, 23.42 uur
Downer [www]
Wat erg Gien!
Ik dacht nog wel dat het om een 'geringe' verhoging ging. :-/
14 januari 2004, 12.09 uur
Frozen [www]
Tssk wat belachelijk hoog weer. Dit kabinet loopt gewoon het volk flink een oor aan te naaien volgens mij.
14 januari 2004, 04.27 uur
susan [www]
ik doe de HH-hulp via het pgb, maar hou mijn hart wanneer ik volgende maand de * nieuwe* eigen bijdrage- rekening krijg ;-(
14 januari 2004, 17.16 uur
Gien [www]
Ik hoop dat het meevalt voor je...
14 januari 2004, 18.10 uur