missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Anti-anti-rookbeleid
09 januari 2004, 17:32 uur
Kijk, ik snap er dus effe helemaal niets van!
Wordt er eerst aan alle kanten allerlei gruwelijk maatregelen op je dak gestuurd door onze o-zo bezorgde regering en nu komen ze met de volgende maatregel:
Horecaondernemers, snackbareigenaren en andere exploitanten van tabaksautomaten mogen voortaan zelf bepalen hoe zij de leeftijd controleren van jongeren die sigaretten komen kopen. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten. [...] De koper kan bijv. aan de barman zijn paspoort of bromfietsverzekeringsbewijs laten zien, zodat duidelijk wordt dat de persoon de juiste leeftijd heeft. De barman kan dan per geval de sigarettenautomaat ontgrendelen zodat de koper zijn sigaretten uit de automaat kan halen.
(Bron ANP)

Het zal wel aan mij liggen maar op deze manier werk je jezelf tegen, volgens mij. Bovendien moet ik de eerste barkeeper nog tegen komen die om de haverklap van zijn bar naar de sigarettenautomaat wil lopen om deze te ontgrendelen, dan kan hzij net zogoed de sigaretten weer van achter de bar verkopen. De sigarettenautomaat is juist in het café gekomen om de barkeeper te ontlasten...

Dom dom dom
[2]
Frozen [www]
Ik denk wel dat ik het snap, ze doen het zo om een beetje populair over te komen bij de rokers. En je weet als het kabinet populair wil zijn zit er altijd wel weer wat achter.

Je mag niet roken of kopen op jongere leeftijd, helaas die groep koopt toch nog de meeste peuken, laten we het maar toestaan dan wordt de kas ook nog eens gevuld.
09 januari 2004, 17.48 uur
Gooly [www]
Zo zie je maar weer dat je je MAVO niet hoeft te hebben voltooid alvorens in het kabinet plaats te mogen nemen.
09 januari 2004, 20.46 uur