missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Gek mens en slimme jongens
08 januari 2004, 17:57 uur
Dat mens is hartstikke gek, volgens mij.
Dan pakt de Zorggroep Noord-Limburg het een stuk beter aan: Proefproces tegen rookbeleid Rijk

VENLO (ANP) - De Zorggroep Noord-Limburg wil samen met brancheorganisatie Arcares een proefproces voeren tegen het rookbeleid van het Rijk. Het zou daarmee het eerste proefproces in Nederland zijn tegen het rookverbod.

Dat heeft de Venlose regio-directeur T. Borghs donderdag bekendgemaakt. Aanleiding is een boete die de Keuringsdienst van Waren oplegde wegens overtreding van de rookregels in het Venlose verpleeghuis D'n Horstgraaf. Borghs verwacht dat elk moment ook een boete opgelegd wordt aan het Venlose verzorgingshuis De Beerendonck, om diezelfde reden. De Zorggroep weigert de boete te betalen en lokt daarmee een proefproces uit.

Zo'n boete kan per geval oplopen tot 4800 euro. Volgens het nieuwe beleid mogen patiŽnten enkel nog op hun kamer roken. Maar vaak hebben zij geen eigen kamer. De inrichting van aparte rookruimtes en het maken van afgeschermde rookgebieden in het eetgedeelte van de tehuizen is volgens Borghs onbetaalbaar.

De Zorggroep lokt een proefproces uit, omdat het om een principekwestie gaat. ,,Je kunt mensen die hun hele leven hebben gerookt, dat in hun laatste levensdagen niet onmogelijk maken'', vindt Borghs. De Zorggroep verwacht steun van collega-instellingen die de afgelopen dagen ook bezoek hebben gehad van inspecteurs. (Bron: ANP)
[0]