missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Its all in da brain
07 januari 2004, 12:25 uur
Via Gooly kwam ik bij verschillende testjes uit. U weet: ik ben dol op testjes. De eerste berekent of je een HPS-er bent, een Zeer Gevoelig Persoon, so to speak...
Mijn score: 16 punten:
15-23 punten: Je bent heel waarschijnlijk hoogsensitief (HSP-er). Je bent gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste andere mensen. Het kan nut hebben om een boek te lezen over hoogsensitiviteit of kennis te maken met andere HSP-ers. Het kan zijn dat je heel veel herkent en daardoor iets bewuster wordt van deze eigenschap van je.
Ojajoh? Goh! Oftewel: niet echt een verrassing voor mij, deze uitslag.


Vervolgens kun je bekijken of je een Sensation Seeker bent, oftewel: iemand die [quote]met zijn ene voet op het gaspedaal zit en met het andere op de rem. In de literatuur wordt dan ook wel gesproken van een extravert iemand[/quote].
Mijn score: 55 punten:
50-70 punten: Als je in deze categorie valt heb je in ieder geval geen extreem rustig of sensationeel leven. Je neemt wel risico's, maar die zijn te overzien. Op dit punt ben jij dus mooi in balans.
En zo is het: teveel ritme en regelmaat maakt me stapelgek, teveel gedoe eveneens. Let's face it: I'm a softy ;-)


Een Intu´tie-test: [quote]Sommige mensen vertrouwen heel erg op hun intuitie, anderen weer op hun verstand. Soms wordt dat intuitieve vertrouwen ook wel het "buikgevoel" genoemd[/quote].
Mijn score: 20 punten:
Succesvolle Intu´tieve Probleemoplosser
U bent iemand die maar weinig informatie en tijd nodig heeft om toch de juiste beslissing te nemen. U durft te vertrouwen op uw buikgevoel en neemt soms risicoĺs die veel mensen niet durven nemen. U kunt hiermee zowel op het persoonlijke vlak als in uw werk grote successen behalen.
Dit komt ook niet als een verrassing voor mij. De meeste beslissingen neem ik snel en vaak ook puur op mijn gevoel.


En zo kunnen we nog wel ff doorgaan.

Nou, nog eentje dan, om eens een veer in mijn eigen bevallige achterste te steken:
Hoe wijs bent u?
Mijn score: 13-20 punten:
Gemiddeld wijs
U treedt problemen met vertrouwen tegemoet en bent redelijk in staat om u aan te passen aan veranderende omstandigheden. U kunt een probleem van meerdere kanten bekijken.
Laat mij mezelf eraan helpen herinneren deze test nog eens te doen over een jaar of 10 ß 15 als ik de positie van Crone inneem in deze wereld.


[0]