missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


De Uitdaging
06 januari 2004, 18:39 uur
Hier heb ik het over 'stoppen met medicijnen'. Nu zijn dat uiteraard geen pilletjes die mijn bloed verdunnen, noch zijn het de pilletjes die mijn cholestorol op orde houden. Ook de hartpilletjes blijf ik gewoon slikken, net zoals het foliumzuur. Dat zijn allemaal pillen die ik domweg moet hebben om te voorkomen dat er allemaal gruwelijke dingen gebeuren in mijn lijf (ik zal u de details besparen). 't Is niet anders. Ik kan daar wel mee leven.
Mijn vijfde medicijn was 2 jaar lang een antidepressivum. Je weet wel, van de happy-makers die je chemisch vrolijk maken (om Youp maar eens te citeren), onder 'kenners' ook wel a-depra genoemd (weet u dat ook weer).
Om niet nader te noemen redenen wilde ik een andere soort proberen, hetgeen afgelopen zondag resulteerde in ziek zwak misselijk. Dus toog ik gisteren naar Roos, de huisarts die al jarenlang mijn steun en toeverlaat is, en we bespraken het probleem. We kwamen tot de conclusie dat het wellicht tijd was om te proberen of het ook zonder gaat. Ik moet toegeven dat ik er wat huiverig over ben, dusch... mocht ik soms wat kribbig doen: hebt meelij.

Doe maar of ik gestopt ben met roken... dan begrijpt u het vast wel: het schijnt dat daar tegenwoordig iedereen zoveel respect voor heeft tenslotte.
[0]