missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


2003 op z'n missgien's
31 december 2003, 10:41 uur
De dood is geen einde... het is een nieuw begin

(13/01) Maurice Gibb
Een van de Gibb-tweeling en natuurlijk van de Bee Gees. Maurice Gibb overleed veel te jong op 53-jarige leeftijd aan een hartaanval.

(18/02) Johnny PayCheck
Jarenlang dacht ik dat Loudon Wainwright een flauw grapje maakte toen hij bij een concert aankondigde dat niet alleen Johnny Cash, maar ook Johnny PayCheck zijn opwachting zou maken. Toen de man echter overleed, bleek dat hij écht bestond en een niet onverdienstelijk singer/songwriter was...

(14/03) Willy Walden, het laatste stukje Snip en Snap.
Willy Walden had een vakantiehuis in het dorp waar ik woonde en bij de slager werkte. De Waldens kwamen vaak bij 'ons' in de winkel en bestelden dan alles wat maar duur was. Elke bestelling werd echter steevast afgesloten met de woorden: "En een onsje kogelbiefstuk in stukjes gesneden voor Doeschka." Driemaal raden wie Doeschka was....

(24/04) Nina Simone
"The Voice", maar dan de vrouwelijke versie. Wat een stem, wat een vrouw! Neem een kijkje op de website van de Hogepriesteres van de Soul.

(15/05) June Carter Cash, de vrouw van...
June Carter had al een heel eigen carrièrre voordat ze met Johnny Cash trouwde. Ze schreef o.a. Ring of Fire, één van Johnny's grote hits.

(30/06) Katherine Hepburn
Onbetwist de Keizerin van het Witte Doek. Zo goed als gestorven in het harnas is deze actrice voor mij het boegbeeld van de 20e eeuwse actrices. Begonnen in de stomme zwart/wit film, heeft zij alle ontwikkelingen in de filmindustrie meegemaakt en er ten volle aan meegewerkt. Wat mij betreft is "On Golden Pond" -samen met Henry Ford- de film waarin ze de meeste indruk op mij maakte. Voor velen is "African Queen" (1951) echter haar hoogtepunt.

(04/07) Barry White
Als je hem al niet kende, dan zou je hem in ieder geval moeten hebben gehoord en gezien in de serie "Ally McBeal". Zijn zware stem deed je rillen van genoegen. Barry White: niet te vergeten!

(02/08) Willem Wilmink, tekstschrijver.
Met name voor Herman van Veen schreef Wilmink vele teskten maar ook vele andere zangers maakten gebruik van zijn ongekende talenten. Kinderprogramma's als "De Stratenmaker op Zeeshow", "De film van Ome Willem" en "Klokhuis" dreven op zijn liedjes.

(12/09) Johnny Cash
We hadden kunnen weten dat Cash zijn vrouw June niet lang zou overleven. De twee waren zo'n twee-eenheid dat we eigenlijk op zijn dood konden wachten. Niettemin een enorm verlies voor de country-minnende wereldbevolking. Zijn Zwanezang werd "Hurt" waarin zijn komende dood al in doorschemert.

(22/09) Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg.
Ik had de eer dhr. Stekelenburg vorig jaar te leren kennen. Toen was er nog geen sprake van ziekte of dood...

(26/09) Robert Palmer
Robert Palmer vertegenwoordigde voor mij de beginperiode van mijn zelfstandige leven. Waarom precies weet ik zelf ook niet, maar als ik Robert Palmer hoor, moet ik altijd denken aan die oude bakkerij waar we met teveel in te weinig te kleine kamertjes woonden.

(08/10) Anja Joos, Supermarkt-drama
Typisch geval van zinloos geweld en doorslaand eigen rechter spelen. Triestheid ten top. Anja Joos stierf niet omdat ze verdacht werd van diefstal, ze werd gedood omdat ze junk was en dus wel 'gestolen moest hebben'.

(20/11) Maja Bradariç, Nijmeegs drama
Wat kan ik er van zeggen: het is vreselijk om je te realiseren dat ook in 2003 Nijmegen niet verstoken is gebleven van het onnodige geweld. Een In Memoriam op de website van Maja's school.

(25/12) Rob Out, radioman
Mr. Veronica, dé man die Veronica weer op de band kreeg nadat de piratentijd afgelopen was. Ik herinner me hem echter voornamelijk als Egbert Douwe ("Kom uit de bedstee mijn liefste") en van het liedje "Héhé Robbie, Robbie was is er nou?", van Peter Koelewijn).
[2]
Frozen [www]
Ja het is maar tijdelijk zoiets. Blijft wel jammer natuurlijk in sommige gevallen
31 december 2003, 12.05 uur
Downer [www]
Jah, ook dat was 2003......
-----
Niet helemaal passend bij deze post, maar ik wens jullie ook een fijne jaarwisseling (wel of niet in de stamkroeg) ;-)
31 december 2003, 14.56 uur