weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Nah, lekker dan...
27 december 2003, 11:39 uur
Waarschuwing voor luchtvervuiling bij jaarwisseling

PatiŽnten met aandoeningen aan hun luchtwegen en mensen met hart- en vaatziekten kunnen tijdens de jaarwisseling beter binnenblijven. Dat adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat de kwaliteit van de lucht na de jaarwisseling door het afsteken van vuurwerk en door feestvuren korte tijd slecht is. Dit wordt veroorzaakt door fijn stof dat door het ontploffend vuurwerk en de vuren vrijkomt. "Een verhoogde concentratie van fijn stof met het gelijktijdig optredend mengsel van andere luchtverontreiniging kan onder meer een verergering van luchtwegklachten veroorzaken, zoals astma-aanvallen, benauwdheid en hoesten", aldus het RIVM. (bron: ANP)
[3]
Renesmurf [www]
Ik blijf ook altijd binnen, maar die luchtvervuiling valt volgens mij best mee.
27 december 2003, 17.33 uur
gien
Rene: je bewijst zelf al dat je altijd binnenblijft door die opmerking! Ik heb zelfs op 1 januari overdag nog last van de kruitdampen. Als hartpatiŽnt is het geen lol meer aan met oud & nieuw!
27 december 2003, 19.18 uur
Gooly [www]
Ik herinner me een aantal jaar geleden heftige smog op 1 januari. Er zijn toen nog behoorlijk ernstige verkeersongelukken gebeurt. Dat bleek een combinatie van mist en het gevolg van het vuurwerk van die nacht.
Ikzelf (Cara) ben 1 januari in de meeste gevallen zowiezo binnen, want dan zit ik meestal in de kroeg :-)
28 december 2003, 12.03 uur