weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Top-filmjaren to come
27 december 2003, 11:17 uur
De komende twee jaren worden topjaren voor de liefhebber van historische films...

De eerste die mij opviel is: King Arthur! Door de makers wordt deze film "het ware verhaal achter de legende" genoemd. Vind ik persoonlijk nog al pretentieus, daar niemand weet wat het ware verhaal ís. Geen grote namen in deze film, niettemin een must voor mij. Komt uit in 2004.

Ten tweede is daar Troy met Brad Pitt in de rol van Achilles, Orlando Bloom (jeweetwel, 'Legolas' in De Ring), Sean Bean ('Boromir' in De Ring) en bovendien Peter O'Toole. De cast alleen doet je al likkenbaarden, maar kijk de trailer maar eens... en pak er een slabbetje bij :) Ook deze film staat gepland voor 2004.

Vervolgens is daar Hannibal (nee, niet die menseneter, maar die generaal uit Carthago met zijn olifanten over de Alpen). Hannibal komt uit in 2005, er is derhalve nog niet veel bekend over de cast.

Men kan kennelijk geen genoeg krijgen van de helden van weleer, want er staat ook een film op stapel over Alexander de Grote. Ondanks dat ook deze film pas in 2005 uitkomt zijn Leonardo di Caprio en Nicole Kidman al vastgelegd voor de hoofdrollen van Alexander en Olympias.
[0]