missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Hebbes!
14 december 2003, 12:59 uur
Saddam is gepakt door Koerden nota bene! (bbc)

hij is er niet knapper op gewordenANP:
'Amerikaanse soldaten haalden Saddam uit kelder'
Amerikaanse soldaten hebben de Iraakse ex-president Saddam Hussein zondag opgepakt nadat zij hem hadden opgespoord in de kelder van een huis in zijn geboorteplaats Tikrit. Dat heeft de Iraakse politicus Ahmed Chalabi tegen de televisiezender al-Jazeera gezegd.
Een woordvoerder van Chalabi zei tegen de Arabische nieuwszender dat Saddam had geprobeerd zich te vermommen met een valse baard, die hij afdeed voor de identificatie door degenen die hem aanhielden.
De arrestatie werd verricht door Koerdische elitetroepen van de Patriottische Unie van Koerdistan onder leiding van Qusrat Rassul Ali en Amerikaanse speciale eenheden. De actie werd in gang gezet nadat inlichtingen waren binnengekomen dat Saddam zich schuilhield in een huis in Tikrit. Journalisten hebben gezegd dat zij zaterdagavond al wegversperringen en troepenbewegingen hadden opgemerkt in het gebied om Tikrit heen.
Saddam Hussein was spoorloos sinds de Amerikaanse troepen de hoofdstad Bagdad op 9 april innamen. Sinds die tijd liet hij enkele malen van zich horen in boodschappen die op bandjes waren opgenomen.
[2]
Bas [www]
De persconferentie was veelzeggend, de eerste woorden waren: "we got him"
14 december 2003, 14.25 uur
swanz
das august uit de film van ome W;-)
15 december 2003, 18.24 uur