missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Priester bant Kerstman uit zijn kerk
03 december 2003, 13:57 uur
Een Belgische priester eiste dat zijn parochie de reclameposters voor een Kerstconcert zou herprinten, omdat er een plaatje van de Kerstman op stond. Priester Danil Beernaert (68) in de Gazet van Antwerpen: "Ik zal nooit de Kerstman in mijn kerk verwelkomen. Het is een heidens symbool. Met Kerst vieren we de geboorte van Christus niet die van de Kerstman. De organisatoren wilden zelfs dat er een Kerstman rond zou lopen! Maar de Kerstman is een commercieel symbool en heeft helemaal niets met Kerstmis van doen. Als mensen zich daarmee bezig willen houden, prima, maar niet in mijn kerk.
De woordvoerder voor de Brugse bischop staat achter de priester "Want het bisdom is net zo gefrustreerd als de priester. Sommige kinderen denken nu al dat Kerstmis het feest van de Kerstman is in plaats van de geboorte van Christus."

Okee.... ik leg het nog 1 keer uit, heel kort:
De Kerstman is een evolutie van Sinterklaas die op zijn beurt weer een evolutie is van Wodan. Dus ja, het is een heidens symbool. Maar Kerstmis is van origine k een heidens feest: het is de gekerstende vorm van het Lichtfeest (oftwel Yule) dat paganisten ieder jaar rond de 22e december vieren. Dus die priester zit er uberhaupt al helemaal naast ;-)
[2]
Frozen [www]
hehe ik dacht ook altijd al dat het de geboorte van christus was rare is dat ze ook vieren dat ie aan het kruis genageld werd , rare jongens hoor die katholieken ;)
03 december 2003, 17.58 uur
ank [e-mail]
Met kerst vieren we inderdaad de geboorte van Christus. En we vieren niet dat de Heer aan het kruis genageld is, nee, we herdenken het. We vieren wel het feit dat Hij is opgestaan.Met pasen dus.
03 december 2003, 21.56 uur