weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Kinderbijslag
20 november 2003, 07:36 uur
"Kamer stemt in met bezuiniging op kinderbijslag", lees ik bij de ANP. Het gaat daarbij om de bijzondere verhoging voor het eerste kind.
Maar liefst € 5,56 per kind per jaar!! FF rekenen en we weten dat dat betekent dat we elk kwartaal € 1,39 minder krijgen. Dat valt nog best te overzien.
Die Kinderbijslag hoeft van mij eigenlijk niet zo. Althans niet zolang je kind nog niet op de middelbare school zit. Ik bedoel: je kiest er toch zelf voor om (een) kind(eren) te krijgen, je neemt toch zelf die verantwoordelijkheid op je. En aangezien Nederland zo onderhand aardig vol is, lijkt me het stimuleren van de bevolkingsgroei (waarvoor de Kinderbijslag in eerste instantie bedoelt was - de bijnaam was niet voor niets 'fokpremie') niet bepaald gewenst.
Elk kwartaal weer ben ik blij verrast door de bijschrijving ervan... ik vergeet domweg dat het komt. En dat ieder kwartaal weer :)
Daarnaast is de Kamer akkoord gegaan met een tweede bezuiniging op de kinderbijslag en dat is de halfjaarlijkse inflatiecorrectie. Die wordt afgeschaft.
Het zal mijn tijd wel duren...
[3]
odette [www]
Dankzij de kinderbijslag dichten wij anders wel onoverbrugbare gaten. Zou niet weten hoe het zonder moest. Maar 1,39 trekken wij nog wel;-)
20 november 2003, 08.25 uur
Frozen [www]
Zit wel wat in wat je zegt.
20 november 2003, 11.22 uur
Gien [www]
Odette: als je 't nooit had gehad, had je het waarschijnlijk ook niet gemerkt ;-)
20 november 2003, 11.41 uur