missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Ook fijn
30 oktober 2003, 07:55 uur
Ik ben dol op erwtensoep. Ik was door de jaren heen gewend geraakt om elk jaar een grote pan erwtensoep klaar te hebben voor het schaatsseizoen begint, om die dan in porties in de vriezer te doen, voor bij de wedstrijden. Iedere gek zijn gebrek, bedoel ik maar. De laatste jaren is er het slop in gekomen want Lief houdt niet van erwtensoep (en dat is dan nog mild uitgedrukt...).
Gisteravond aten we erwtensoep. Ik dwong mijn spruit tot het eten van "groene kots" en het erbij nuttigen van roggebrood met katenspek. Dat hij die roggebrood niet zag zitten, verbaast me niet. Wat mij wel verbaasde wat het tempo waarin hij zijn soepkom leeg had! Hij vond het heerlijk!
Visioenen, van samen hele weekenden op de bank schaatsen kijken terwijl wij gezamenlijk genoegzaam erwtensoep lepelden, doemden op voor mijn geestesbeeld en even, heel even, waande ik mij in de zevende hemel: mijn zoon houdt van erwtensoep!

Maar toen vernam ik het nieuws: vrijdag begint het NK Schaatsen in Thialf, Heerenveen. Dat wordt nog opschieten met die pan erwtensoep, dan!
[1]
kika [www]
Geweldig!!! Ik zie dat hier ook helemaal zitten, wij hebben het alleen met vlees :) Ik zie me al helemaal lekker met potten en pannen in de weer gaan en heerlijk ruikende stukken vlees :)
30 oktober 2003, 12.08 uur