weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Internetverslaafd?
21 oktober 2003, 09:26 uur
Voor iemand die, zoals ik, grote delen van de dag zich achter de PC bevind en veel op internet te vinden is, is dit wel een interessante test: Internet enquete: vragen over Internetgebruik.

Mijn score was 20 uit 50:
Een score tussen de 10 en de 20 punten duidt er op dat u het Internet wellicht een handig medium vindt maar dat u het geen centrale plaats in uw leven toekent. Misschien bent u wel eens langer doorgegaan met internetten dan u eigenlijk van plan was maar dit komt niet regelmatig voor en veroorzaakt geen problemen.

via Juul
[6]
Gooly [www]
Jah, ik had hem gisteren al in zitten vullen. (Ik was ook nieuwsgierig natuurlijk) 22 punten hier.
INiet verslaafd dus.
Ik begrijp alleen niet waarom die internet verslaving nu zo plotseling in het nieuws is. Vier jaar geleden waren er ook al internet verslaafden en toen hoorde ik er bijna niemand over.
21 oktober 2003, 09.33 uur
Bas [www]
Tja, ben niet erg verbaaasd over mijn uitkomst (al viel het me nog mee. 36 punten. Dat is wel teveel:
Een score tussen de 31 en 50 punten wijst er op dat het Internet een centrale plaats in uw leven inneemt. U brengt veel tijd door achter uw computer en dit wil nog wel eens ten koste gaan van andere belangrijke activiteiten. Dit wordt niet altijd in dank afgenomen door uw omgeving en zelf heeft u ook wel eens het idee dat u uw internetgebruik niet meer zo goed onder controle heeft. Misschien zou u zich eens af moeten vragen of uw internetgebruik niet te veel negatieve consequenties heeft. Wellicht is het raadzaam eens met mensen over uw internetgebruik te praten en te proberen er achter te komen waarom u het Internet zo belangrijk vindt. U zou kunnen overwegen hulp voor uw problemen te zoeken.
21 oktober 2003, 10.07 uur
Gien [www]
Snel. Bas. snel: sluit je zelf op! Gooi je pc uit het raam -of alleen het modem, natuurlijk - en kom weer onder de menschen !!
21 oktober 2003, 10.14 uur
Gooly [www]
Niet doen Bas!
Hoe kun je nou onder de menschen komen als je jezelf opsluit? Bovendien kun je niet meer van die toffe plaatjes schieten als je jezelf opsluit. (hooguit van de computer of je modem die beneden in de tuin ligt)
21 oktober 2003, 23.49 uur
Bas [www]
Ik ga mezelf niet opsluiten nee (maar zo bedoelde Gien het volgens mij ook niet). Wel proberen om de computer eens uit te zetten. Beviel me afgelopen weekend wel erg goed moet ik zeggen :-)
22 oktober 2003, 22.10 uur
Gooly [www]
Gien heeft vast het beste met je voor (anders had ze ook niet gezegd dat je onder de menschen moet komen), ik wilde alleen geen enkele twijfel laten bestaan :o)
En jah, af & toe de computer uit is een prima idee.
In mijn geval betekend dat meestal: Op de brommer klimmen, en/of een frisse pint drinken met goeie vrienden. (nooit in omgekeerde volgorde). Da's goud waard.
22 oktober 2003, 23.10 uur