missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Een avondje Tilburg
17 oktober 2003, 23:29 uur
Terugkomend van een avondje Schoonmoeder stap ik in Tilburg in de trein; met Lief heb ik afgesproken dat we ongeveer tegelijkertijd in Nijmegen aan zullen komen en om dan samen naar huis te fietsen. Ik heb net een SMS naar hem gestuurd om te bevestigen dat ik in de geplande trein zit - we zitten dan net voor 's Hertogenbosch - of het klinkt uit de luidspreker: "Deze trein rijdt niet verder dan Oss." Verder niets: geen verklaring waarom, geen suggestie hoe we verder moeten... ik had beter moeten weten, maar bleef zitten tot Oss. Dat was een fout.
Vlak voordat we Oss bereiken klinkt nogmaals dezelfde boodschap door de luidspreker, nu aangevuld met: "Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Oss en Nijmegen. NS zet bussen in." Het is 21.08 uur als we met velen uitstappen in Oss.
Ik weet niet of u Station Oss kent, maar er is echt helemaal niets, behalve twee perrons. De hal met kaartverkoop is al gesloten voor de nacht, er zijn alleen gekoelde frisdranken te verkrijgen (terwijl ik zat te snakken naar koffie) en er zit dus niets anders op dan -met de vele andere gestrande reizigers- te wachten tot de bussen arriveren.

21.35: Een moedige conducteur komt ons vertellen dat er geen bussen worden ingezet: "Het spoor is over ongeveer een half uur á drie kwartier weer berijdbaar. Tegen die tijd zouden de bussen hier ook moeten zijn. Er worden daarom geen bussen ingezet."
Logisch, toch?
Gelukkigreageert het overgrote merendeel van de wachtenden erg gelaten over het geheel. Niemand wordt boos, hier en daar klinkt wat gevloek, maar iedereen schijnt zich te realiseren dat deze man er ook niets aan kan doen.
Het feit dat je niet binnen kunt zitten en dat de temperatuur nu met rasse schreden daalt (op een termometer in de buurt was het 5°), zorgt ervoor dat mijn voeten langzamerhand veranderen in ijsklompen. Stampen, heen en weer lopen: het mag allemaal niet baten. Toch weet ik -tegen mijn eigen verwachting in- mijn goede humeur te behouden.

21.45: via de luidspreker vernemen we dat het traject weer begaanbaar is en dat "het treinverkeer weer op gang komt."
21.55: De eerste de beste trein die binnenrijdt wordt bestormd door het groeiende aantal gestrande reizigers, maar helaas.... deze trein gaat als stoptrein terug naar 's Hertogenbosch. De conducteur is boos: hij is driftig in gesprek via zijn portofoon en eist min of meer dat deze trein naar Nijmegen gaat. Hij verliest het debat en is zichtbaar teleurgesteld dat hij weer met slecht nieuws moeten komen.

22.08: de trein - die volgens het schema op dat tijdstip had moeten wegrijden- heeft 10 minuten vertraging. Het kan me niet schelen: het vooruitzicht om straks weer in een warme coupé te zitten geeft me moed.

23.00: moe en door en doorkoud kom ik thuis aan. Mijn eerste actie: onder de douche springen, mijn tweede actie: de fles port opentrekken die ik had meegekregen 'om thuis nog even door te feesten'.
Reken maar dat ik die fles ga raken, vanavond!
[4]
Juul [www]
Nog een geluk dat je T niet bij je had op de terugweg! Hoe ist ondertussen met je voeten?
18 oktober 2003, 12.10 uur
Gien [www]
Die zijn wel ontdooid, na twee flinke ports :-)
18 oktober 2003, 12.55 uur
Juul [www]
Zuipschuit! Je kan je lol op zondag :o)
(Die voeten van jouw hebben overigens wel een merkwaardig vriespunt...)
18 oktober 2003, 01.04 uur
Gien [www]
:0
18 oktober 2003, 01.38 uur