missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Achttien jaar celstraf voor discomoord Nijmegen
16 oktober 2003, 07:36 uur
De rechtbank in Arnhem heeft de 30-jarige C.A. woensdag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van een portier van de Nijmeegse discotheek The MatriXX. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Een andere portier raakte bij de schietpartij vorig jaar november zwaargewond en heeft daar blijvend letsel aan overgehouden. De rechtbank acht bewezen dat A. opzettelijk en met voorbedachten rade naar de discotheek is gegaan met als doel de portiers te vermoorden. De rechtsorde is daardoor hevig geschokt, aldus de rechtbank. De 22-jarige S.V., die het wapen leverde, heeft een gevangenisstraf van vier jaar gekregen, twee jaar meer dan de officier van justitie tegen hem eiste. De rechtbank legde B.B. , de vriendin van A. die hem het wapen bracht en die haar vriend naar de discotheek vervoerde, een celstraf gelijk aan haar voorarrest op. Daarnaast kreeg zij vier maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.
Portiers van The Matrixx zetten A. in de vroege ochtend van 3 november uit de discotheek omdat hij zich onder invloed van alcohol en drugs misdroeg. A. was daar woedend over en schreeuwde dat hij terug zou komen om de portiers ,,kapot te schieten.'' Hij belde zijn vriend V. om hem aan een wapen te helpen.
De rechtbank neemt V. zeer kwalijk dat deze met een geladen pistool in een nachtclub in Nijmegen bleek rond te lopen. Dat hij dat wapen zonder enige bedenking door vriendin B. naar A. heeft laten brengen noemt de rechtbank in de uitspraak ,,verbijsterend en absoluut onaanvaardbaar.'' Omdat V. zich in dezelfde nacht bovendien schuldig heeft gemaakt aan vernieling en mishandeling in een shoarmazaak heeft de rechtbank hem veel zwaarder gestraft dan geŽist.
[2]
Han [www]
Kijk, dat is nou een mooie strafmaat. ik ben er alleen zo bang voor dat de schutter met een jaartje of 8-9 weer op straat staat.

Weet je nog die schrijver die z'n vrouw vermoorde en het in z'n boek "Woensdag gehaktdag" precies omschreef?
Hij kreeg iets van een jaar of 15 gevangenisstraf en staat nu na 7 jaar weer op straat wegens cellentekort...
16 oktober 2003, 08.58 uur
Gien [www]
8-9 in de cel lijkt me anders ook geen pretje. Hij is opgepakt, heeft een proces gehad en is veroordeeld. Zand erover.
16 oktober 2003, 09.19 uur