missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Agossie....wat lief
14 oktober 2003, 18:35 uur
Twee witte tijgertjes geboren in Amersfoort
In Dierenpark Amersfoort zijn voor het eerst in Nederland twee witte tijgers geboren. De beestjes kwamen in de nacht van zaterdag op zondag ter wereld, zo maakte het dierenpark vandaag bekend. Witte tijgers zijn een zeldzaamheid in de natuur. Ze hebben blauwe ogen en een zwarte neus, maar het zijn geen albino's.
Voorzover witte tijgers voorkomen, is hen geen lang leven beschoren. Ze hebben geen schutkleur en kunnen mede daardoor slecht jagen. Ze sterven meestal een hongerdood. Slechts een enkele keer worden ze wl oud.

Reena & Brooklyn
De welpjes, waarvan het geslacht nog niet vaststaat, zijn nakomelingen van twee witte tijgers die sinds 2000 in het Dierenpark verblijven. Moeder Reena en vader Brooklyn zijn allebei vijf jaar oud. Begin juni dit jaar werden Brooklyn en Reena voor het eerst aan elkaar voorgesteld en "het was liefde op het eerste gezicht", aldus het dierenpark.
Het is voor Reena het eerste nestje. Reena beviel na een zwangerschap van 104 dagen. De welpjes wegen ongeveer 700 gram en zijn 30 centimeter lang.
Bij de geboorte waren de tijgertjes blind, maar volgende week zullen ze voor het eerst de ogen openen. Bezoekers van de zoo kunnen de welpjes over een maand in levenden lijve zien. Tot die tijd zijn ze te zien via een videoscherm in het park of via de website van Dierenpark Amersfoort.

Siegfried & Roy
Dat witte tijgers niet altijd lieverdjes zijn, bleek anderhalve week geleden toen een witte tijger in Las Vegas de wereldberoemde roofdierentemmer Roy van het duo Siegfried & Roy aanviel en zwaar verwondde.
Het dier beet de artiest tijdens een show in de nek en sleepte hem van het podium. Het publiek reageerde geschokt toen duidelijk werd dat de aanval geen deel van de show was.

bron: nos nieuws
[0]