weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


YESSS!!
13 oktober 2003, 08:03 uur
Met stijgende verbazing en een gelijktijdig stijgend gevoel van euforie heb ik gisteravond naar Tegenlicht gekeken. Ik wist dat er flinke investeringen waren gedaan op zoek naar een schonere energiebron, maar dat men al zover is dat er in IJsland wordt gereden in auto's die op waterstof rijden en alleen schoon water als 'restproduct' uitscheiden, wist ik nog niet!

De wereld draait op fossiele brandstoffen. Zonder olie geen transport en vervoer, geen grootschalige landbouw, geen consumptie-artikelen... Maar geologen denken dat de olievoorraad haar einde nadert, en binnen afzienbare tijd niet meer zal kunnen voldoen aan de alsmaar stijgende vraag naar energie. In de wetenschap, politiek en industrie gaan steeds meer stemmen op om serieus werk te gaan maken van het onderzoek naar nieuwe energiebronnen, en de ogen zijn daarbij vooral gericht op waterstof. In Tegenlicht twee weken lang een onderzoek naar de haalbaarheid van water als nieuwe energiebron voor de mens.

De uitzending van gisteravond wordt dinsdagmiddag herhaald, volgende week zondag volgt deel II.
Zie ook Noorderlicht over "Blauwe Stroom"
[4]
Han [www]
Ik ben er heel erg bang voor dat de olievoorraad eerst opgebruik moet worden. Of moeten... Ik denk dat ze dat van plan zijn. Amerika voorop. Eerst met miljoenen liters tegelijk "het zwarte goud" vanuit Irak wegpompen en dan over gaan op een andere milieuvriendelijke brandstof? Denk niet dat Amerika dat zal doen.

Twintig jaar geleden waren er al electro-auto's die bijna 80 km/u reden. Ik geloof dat die er nu nog steeds zijn en nog steeds 80 rijden. Alles wijst er op dat we voorlopig nog wel door zullen gaan met de olie.

Maar een auto die zuiver water als reststof van de moter heeft is natuurlijk een erg goede zaak!!!
13 oktober 2003, 08.54 uur
Gien [www]
Han, ik zou je aanraden om de herhaling te zien, morgenmiddag! Uit de documentaire blijkt dat Europa, zonder Amerika, al heel ver is met de ontwikkeling. Amerika moet mee, en Bush verklaarde (in de docu) dat er in Amerika over waterstofauto's zullen rijden tegen de tijd dat de kinderen die nu geboren worden auto mogen rijden (da's dus ca. 16 jaar).
13 oktober 2003, 09.10 uur
13 oktober 2003, 18.15 uur
Gien [www]
Cool. Juul!
Dank je voor de aanvulling!
13 oktober 2003, 18.55 uur