weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


In de molen
03 oktober 2003, 14:15 uur
De eerste stap is gezet: vanmorgen ben ik met T. naar Roos (de huisarts) geweest om een verwijzing aan te vragen voor Ackjon. Ackjon staat voor Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie en is gevestigd op het universiteitsterrein, niet geheel toevallig in hetzelfde gebouw als de afdeling Neurologie waar ik ben geweest voor controles nadat ik de tia had gehad.
De omschrijving van Ackjon is als volgt: Diagnostiek en behandeling (medicamenteus, gedragstherapie, psychotherapie, gezinstherapie) voor kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek. Speciale aandachtsgebieden: Infantpsychiatrie en Biologische Psychiatrie.

Hoeland het allemaal gaat duren voordat het een en ander rond is, weet ik niet. Voor Roos is T. het eerste kind dat ze naar deze instelling doorverwijst. Gelukkig werkt de school heel goed mee en ik heb Roos de namen gegeven van de maatschappelijk werkster en de orthopedagoge.

De molen wordt in gang gezet...
[6]
Rowan [www]
het klinkt niet leuk allemaal.
03 oktober 2003, 18.06 uur
Gien [www]
Ach, Rowan: ik bekijk het zo. Het is voor T. nu ook geen pretje, dus als we er iets aan kunnen doen om het voor hem makkelijker te maken, ga ik desnoods blootsvoets de Alpen over, als je begrijpt wat ik bedoel. :)
03 oktober 2003, 18.17 uur
Bert
Soms...
... heel soms krijg ik spijt
… heel soms heb ik oprecht spijt
… zoals…………………………vandaag
… zoals………………………….nu
Sorry Gien

http://www.bubly.123.nl/bloemen%20engel.gif
03 oktober 2003, 18.43 uur
Puck
Ik heb speciaal je archief doorgebladerd, tot begin augustus. Misschien heb ik het toch gewoon over het hoofd gezien, ben ik niet zo goed in het tussen de regels door lezen, maar: vanwaar (ineens) de psychiater?
Dat T. niet lekker in zijn vel zat was vorig jaar al duidelijk, maar de overgang naar psychiatrie klinkt nog een stapje heftiger en komt voor mij onverwacht.
04 oktober 2003, 11.23 uur
Gien [www]
Ackjon doet ook onderzoek naar autisme en aangezien er sterke vermoedens zijn dat hij daar last van heeft, beginnen we daarmee. Bovendien: Ackjon is een onderzoeksinstantie, geen psychiater ;-)
04 oktober 2003, 11.39 uur
ank [e-mail]
Heel verstandig dat je nu met hem een stap gezet hebt om te proberen er achter te komen wat er nu precies aan de hand is met T.Ik hoop dat het een bevredigend resultaat oplevert.
05 oktober 2003, 19.12 uur