missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Bus-avontuur
23 september 2003, 18:17 uur
Twee keer per week gaat T. naar speltherapie. Dat is in hetzelfde gebouw als de school en hij gaat er dan ook gelijk uit school naar toe en blijft daar tot 5 uur.
Dat betekent dat ik hem tegen 5 uur moet ophalen, en dat valt niet altijd mee. Vandaag was ook weer zo'n dag: de lucht was grijs en grijzer en ik besloot helemaal met de bus te gaan....
Om kwart over vier liep ik de deur uit, met regenjas en al. Ervaring heeft geleerd dat de bussen eerder vroeger dan later vertrekken en ik wilde er geen missen. Ik was de deur nog niet uit, of het begon te regenen. Ik zat nog niet in de bus, of het was weer droog. Vier minuten: totdat we op het station aankwamen en ik daar moest wachten op de bus die me naar de St. Maartenskliniek kon brengen. En ja, hoor, ik stond nog niet, of het begon weer te regenen, en ik stond er maar liefst 10 minuten en onder de overkapping was geen plaats meer, tenzij je ervan houdt om als de spreekwoordelijk haring in de even spreekwoordelijke ton gepakt te zitten. Een duidelijk uitzondering op de regel, deze te late bus.
Normaal gesproken gaan er twee bussen naar plaats van bestemming:, één gewone lijnbus en één schoolspitsbus. Da's prettig, want die rijdt bijna rechtsstreeks naar de Kliniek, het eindpunt. Helaas rijdt deze niet meer om 5 uur: dan worden alle leerlingen geacht thuis aan hun huiswerk te zitten en de rest van de pasagiers moet wachten.
Ik was net op tijd: ze hadden net afgesloten. Ik greep T. zijn jas en rugzak en nam hem gelijk weer mee: ik wilde met dezelfde bus terug, die op het eindpunt stond te wachten totdat hij weer terug mocht rijden... en dat zou niet lang meer duren. In gedachten hadden we de bus echter al gemist en ik zag ons al een kwartier staan wachten, boven op die heuvel in regen en wind. Daar had ik dus echt geen zin in. Gelukkig haalden we hem net, we zaten nog niet of hij reed al weg. Onze aansluitende bus, sloot niet aan: hij was al weg, dus stonden we alsnog een kwartier te wachten op het station: uit de regen maar in de volle wind. Ben benieuwd hoelang het duurt voor ik mijn haren uit de war heb gekregen
[4]
Juul [www]
Heerlijk, herfst! :o)
23 september 2003, 19.34 uur
MiSSGieN [www]
sjuust
23 september 2003, 20.37 uur
ank [e-mail]
J e had wel pech,en dan te weten dat het hier vandaag helemaal niet geregend heeft. ( Zijn je haren inmiddels al uit de war?)
24 september 2003, 19.27 uur
MiSSGieN [www]
@Ank: 't was de 23e. Niet de 24e... ;-)
25 september 2003, 07.00 uur