missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Nou, daar zijn we mooi klaar mee... :(
22 september 2003, 17:01 uur
De Hoop Scheffer nieuwe secretaris-generaal NAVO
BRUSSEL (ANP) - Jaap de Hoop Scheffer wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Dat heeft de NAVO maandagmiddag in Brussel bekendgemaakt.
Het is nog niet duidelijk wanneer de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken zijn werkzaamheden in Brussel begint. De Hoop Scheffer volgt de Brit Lord Robertson op die in de loop van december vertrekt na vier jaar NAVO-chef-schap.
Lord Robertson of Port Ellen liet in januari dit jaar weten dat hij aan het einde van het jaar zou opstappen als NAVO-baas. In juni van dit jaar viel de naam van De Hoop Scheffer voor het eerst als mogelijke opvolger. Maar gedurende de zomer waren er nog meer kandidaten. De Canadese vice-premier Manley bleef het langst in de race.
De afgelopen weken nam de steun voor de Nederlandse minister snel toe. Hij liet een goede indruk achter tijdens het ontbijt bij president Bush op 4 september en kreeg vervolgens openlijk de steun van Noorwegen en BelgiŽ. Ook Duitsland en Frankrijk schaarden zich achter de Nederlander.
De scheidende secretaris-generaal Robertson, meent dat zijn opvolger ,,super gekwalificeerd'' is. ,,Ik ben erg blij met het besluit om De Hoop Scheffer aan te wijzen als nieuwe secretaris-generaal'', liet Robertson maandag in een eerste reactie weten.
Volgens Robertson heeft de Nederlandse minister al zijn collega's geÔmponeerd met zijn beoordelingsvermogen. Robertson stelt dat de NAVO voor uitdagende tijden staat. ,,Ik ben verheugd dat we de juiste man gevonden hebben om ervoor te zorgen dat de NAVO 's werelds succesvolste defensiealliantie blijft.''

bron
[2]
ecritures [e-mail] [www]
Prima toch, dan worden wij niet meer beschaamd door zijn handelen als 'onze' minister van BuZa. Als we nu maar niet maxime Verhagen daarvoor terug krijgen :-(
24 september 2003, 10.05 uur
MiSSGieN [www]
Nee, niet prima. Want nu zit hij op een plek waarin hij nog meer kan samenwerken met zijn favoriete baasje Bush. Gevaarlijke combinatie met De Hoop Scheffer op zo'n invloedrijke positie.
24 september 2003, 10.17 uur