missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Bloedprikken
28 augustus 2003, 12:20 uur
Na overleg met mijn huisarts gaan we mij even helemaal doorlichten. Daarvoor moest ik vandaag bloed laten prikken. Niet bij mijn gebruikelijk prikpost, maar een paar deuren verder alwaar het CWZ-personeel met de scepter zwaait. Of ik nuchter was gekomen? (Moest dat dan?) Gelukkig had ik vanmorgen niet meer tijd dan voor ťťn keer nippen van een veel te hete kop koffie, dus "Ja, ik was nog nuchter."
Of ik mijn pasje van het CWZ bij me had? "Nee, want ik ben daar geen patiŽnt." (Een hoop gezucht en gesteun, want nu moest ze helemaal de computer in om mij op te zoeken. Ze vond me, op een adres van 10 jaar geleden: nog een diepe zucht want dat betekende dat ze mijn adresgegevens moest wijzigen)
Ik was nog steeds ziekenfonds verzekerd? "Nee." En ik overhandig haar het pasje van de verzekeringsmaatschappij. (Weer zo'n diepe zucht, want er moest nog meer worden getypt)
Uiteindelijk kreeg ik mijn velletje terug met een nummer: 40.
Er waren 19 wachtenden voor mij. Echt vlot ging het niet: precies een uur nadat ik het gebouw was binnen geroepen, was ik aan de beurt. Er waren er nota bene twee tegelijk aan het prikken: dat is dus 6 minuten per patiŽnt! Pas over een week is de uitslag bij de huisarts...
[0]