missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Verhaaltjes
13 augustus 2003, 21:27 uur
Op een dag in Delft gaat Lief gedecideerd op een bankje zitten, trekt T. naast zich en wijst achter zich: "Ga jij es even een boek kopen?"
??
"Ga jij es even een boek kopen! Wat jij op vakantie leest, dat kÓn domweg niet ontspannend zijn!"
Ik haal mijn schouders op en duik de boekwinkel in. Waarom zou ik protesteren? Een boek is nooit weg tenslotte.
Helaas beslaat de afdeling 'esoterie' e.d. slechts een halve plank en heeft voor mij in ieder geval weinig te bieden. Ik loop verder, je weet tenslotte maar nooit, en dan vind je je zelf altijd weer terug op die ene afdeling waar je altijd wel iets ontspannends vindt. Op een avond in Nijmegen leest Lief voor. Over "Het Mannenkoor", over "Koning Krentebol", "De Ettertjes", "Drie Kleine Kleutertjes" en nog veel meer andere helden. Uit Het Grote Verhaaltjesboek van Marianne Busser en Ron Schr÷der.

De beschrijvingvan de website van het schrijversduo
Na het versjes- en het liedjesboek kon Het grote verhaaltjesboek natuurlijk niet uitblijven. In dit boek staan zestig voorleesverhalen. Natuurlijk passen de verhalen bij de thema's die in de beide andere boeken gebruikt zijn. Een juf die bijvoorbeeld met een thema aan de gang gaat, vindt in deze drie boeken dus versjes, liedjes Ún verhaaltjes over de lente, over Kerst, Sinterklaas, vaderdag, moederdag, stout zijn enz. enz. Bovendien komen diverse figuurtjes en personen uit het versjes- en het liedjesboek ook weer terug in het verhaaltjesboek.
[0]