missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Mail
01 augustus 2003, 12:01 uur
Ik heb iets met de mail, vandaag.
Zojuist heb ik een mail gestuurd naar oude vrienden. Oud in de zin van: ik ken ze al heel lang. Al 30 jaar op precies te zijn! Ieder jaar, zo rond de datum van de Luchtlanding bij Arnhem (zie A Bridge Too Far) wordt dit herinnert doordat opnieuw Engelse militairen met een parachut naar beneden komen. Dit was een 'big event' in die dagen en als kind was het de truc op zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van de springer.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik R. aansprak. "Sir?" en ik duwde mijn boekje-met-pen in zijn handen. "Sir? Sir???", grijnsde hij en hij brabbelde nog verder wat ik met mijn 8 jaren niet kon verstaan. Later bleek echter dat hij -als enige- zijn volledige adres had opgegeven. En zo begon onze correspondentie. Ik stuurde een kaartje (met Nederlandse tekst) en er kwam een kaartje terug. Ik schreef een brief, die werd vertaald door een familielid en er kwam een brief terug. Zo ging het 10 jaar lang en toen werd ik uitgenodigd om een week naar Londen te komen en bij hen te logeren. Dat was beslist spannend want het was mijn eerste buitenlandse reis en de eerste keer dat ik alleen op reis ging. Het was geweldig!

Thuisgekomen zetten wij onze correspondentie voort en R. & T. kwamen naar Nederland en logeerden bij ons. Mijn ma had toen net Engelse les en zij begon de correspondentie over te nemen. Mijn contact met R. & T. verwaterde. Tot er afgelopen week een doorgestuurde e-mail de weg naar mijn mailbox vond. T. had ma geŽ-maild en ma had mij de e-mail doorgestuurd. Hij heeft er een paar dagen liggen sudderen maar ik besefte dat het tijd was om het contact te herstellen. 30 jaar is tenslotte niet niks.

Ik vraag me af: zouden ze dit jaar weer naar Arnhem komen??
[0]