missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Ernem
18 juli 2003, 12:23 uur
Al meerdere keren heb ik geluiden horen opgaan als zou de Vierdaagse ook eens aan Arnhem gekoppeld moeten worden. Gelukkig wordt een dergelijk voorstel direct weggehoond: hoe komen ze op het idee??

Arnhemmers en Nijmegenaren 'motten mekaar nie', ongeacht de dikke vriendschap van de resp. burgermeesters. De rivaliteit tussen de voetbalclubs van de beide steden is altijd al overduidelijk geweest. Over en weer is er veel slecht bloed.
Nijmegenaren vinden "ernemmers" maar arro's. Ernemmers vinden Nijmegenaren maar van laag allooi. Ik ken zelfs iemand die om deze reden van Nijmegen verhuisd is naar Ernem: hij past wel in die stad - gebakken lucht.
Ernem is daarbij een vieze stad geworden, waar het verkeer je overal als een gek voorbijraasdt. Nijmegen daarentegen heeft een fraai-opgeknapte binnenstad en een prachtige geschiedenis, daar zijn die ernemmers gewoonweg jaloers op.

Als Ernem zo graag een groots evement wil, moeten ze er zelf maar eentje bedenken en geen leentjebuur gaan spelen bij een buur die ze liever ziet gaan dan komen.
[6]
Micheline [www]
Nou zeg! Ik ben geen echte Arnhemse maar voel me wel zo. Ik heb helemaal geen hekel aan Nijmegen en vind dat beide steden hun eigen kwaliteiten hebben.
En ik ken genoeg Ernemmers en Nijmegenaren die mekaar best mogen. Maar Arnhem gebakken lucht? Nee, onzin.
18 juli 2003, 15.34 uur
Gien
Miche, jij bent geen ernemmer, jij bent een a'se of een d'se.
Arnhem = gebakken lucht. Althans zo denkt menig Nijmegenaar erover. Roep op een willekeurig terras maar es "Ernem" en er gaat geheid een boe-geroep op! ;-)
18 juli 2003, 22.09 uur
Micheline [www]
Lieve schat, ben geboren in Haarlem, heb ik Zoetermeer gewoond en jarenlang in Doorwerth. Daarna Leiden, Roosendaal, Arnhem en Ugchelen. Ik ben eigenlijk niets maar voel me in Gelderland het beste thuis.
19 juli 2003, 12.21 uur
Gien
Nah, loop dan nie te nuilen alsof je een ernemse bent ;-)
Fijne vakantie!
19 juli 2003, 09.44 uur
Rene Smit [e-mail] [www]
Het zit je wel hoog he ;)
22 juli 2003, 15.46 uur
Gien
Volgens mij was mijn posting eerder, dan de jouw reactie. Inderdaad: ernemmer: brrrrrrr!
;-))
23 juli 2003, 18.24 uur