missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Tradities: Waal in Vlammen
16 juli 2003, 08:49 uur
De Nijmeegse Vierdaagse staat werkelijk bol van de tradities. Gisteravond was er weer zo'n traditie: Waal in Vlammen. WiV is vuurwerk, vuurwerk en nog eens vuurwerk. Afgestoken vanaf de "overkant" (zijnde de Lentse kant van de Waal) geeft het vuurwerk regelmatig een effect van een rivier in brand door de spiegeling van het vuurwerk in het water.
Mooi, maar overdadig. Tenminste dat vond ik vroeger altijd. Tegenwoordig ga ik al niet eens meer kijken: het is me te druk. Bovendien vind ik persoonlijk een dergelijke luchtverontreiniging met zulke hoge temperaturen domweg stom!
Gisteren was er ook voor WiV een topmenigte in de benen gekomen. Waarschijnlijk zaten alle terrassen nog vol (het was tenslotte nog lang meer dan 20° afgelopen nacht): gisteravond stond de Waalkade, het Groene Balkon, de Lindenbergtrappen en het Valkhof volgepakt met "tienduizenden" kijkers, die uren tevoren het beste plekje al gevonden hadden. En dan begint het grote wachten, gisteren zelfs 20 minuten langer dan normaal. Het afsteken was 20 minuten vertraagd en het hele festijn duurt slecht 20 minuten. U wilt echter niet weten hoeveel er in die 20 minuten wordt afgestoken...
[1]
susan [www]
veel te veel, echt onnodig geld uitgeven van de * arme* gemeente nijmegen ;-(
en smerig inderdaad
17 juli 2003, 14.22 uur