missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Eerste wandelaars terug in Nijmegen
15 juli 2003, 12:17 uur
tijdstip bericht ANP: 11.28 uur
De eerste deelnemers aan de Vierdaagse hebben de eerste etappe al weer achter de rug. Zij kwamen dinsdagochtend rond half elf over de finish in Nijmegen. Het merendeel van de wandelaars passeert pas ruim na de middag de eindstreep.
De 44.812 wandelaars trekken dinsdag door de Betuwe. Marsleider W. Jansen gaf dinsdagochtend om vier uur het startsein voor de Vierdaagse. Vervolgens gingen de deelnemers aan de vijftig kilometer op pad.
De organisatie liet de wandelaars steeds in groepen op het parcours om opstoppingen te voorkomen. Door die maatregel moesten sommige wandelaars lang wachten voor zij van start konden. Volgens de organisatie was de wachttijd niet langer dan drie kwartier. Wandelaars maakten echter melding van wachttijden van meer dan een uur.
De organisatie had dinsdag nog geen meldingen van problemen door het warme weer. Het publiek voorziet de wandelaars op veel plaatsen van water. De deelnemers doen onder meer Bemmel, Arnhem en Elst aan. Woensdag volgt de tweede etappe, die door Beuningen en Wijchen voert. Wandelaars moeten ook dan rekening houden met zeer warm weer, gevolgd door onweersbuien.
[0]