missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Europese vlag nieuweling bij Vlaggenparade
13 juli 2003, 11:18 uur
Nederland, Frankrijk, China, de Verenigde Staten, et cetera. Van alle deelnemende landen wordt elk jaar tijdens de Vlaggenparade, de officiŽle start van de Vierdaagse, de vlag gewapperd. Dit jaar siert voor het eerst een nieuwe vlag het stadion: de Europese.
De blauwe vlag met gele sterren hangt er op initiatief van de Nijmeegse EuroparlementariŽr Maria Martens. Ze vindt de Nijmeegse Vierdaagse een unieke gelegenheid om de Europese Unie dichterbij de burger te brengen.
Martens belde de organisatie van de Vierdaagse, de KNBLO, met het verzoek een Europese vlag het Goffertstadion binnen te dragen. De regel bleek echter dat alleen vlaggen van deelnemende lopersgroepen vertegenwoordigd zijn.
En dus regelde Martens een Europese lopersgroep, met onder anderen wandelaars van de Europese studievereniging Aegee.
De vlag stelt ze zelf ter beschikking. Waarschijnlijk overbodig, want de politica benaderde de Europese Commissie die erover denkt zelf een vlag te sturen.
Met een stapel vlaggen onder de arm benaderde ze ook een aantal particulieren en De Vereeniging. Als het goed is wappert de Europese ster volgende week dus ook op verschillende locaties in de stad.
Bron: De Gelderlander
[0]