missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Nieuw in 87ste Vierdaagse: ‘Meet & Greet’
12 juli 2003, 15:33 uur
Om de mensenmassa tijdens en na de intocht van de Vierdaagse –dit jaar op vrijdag 18 juli- meer te spreiden, komt er onder de naam ‘Meet & Greet’ een speciale ontmoetingsplaats in de Van Schevichavenstraat. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat wandelaars en familie, vrienden en bekenden elkaar daar ontmoeten, feestvieren én afhalen. Het start- en finishterrein De Wedren is voortaan op vrijdagmiddag exclusief bedoeld voor wandelaars die finishen en hun beloning ophalen.

Wandelaars
Met het inrichten van een feestelijk ontmoetingsplein in de Van Schevichavenstraat willen de organiserende Stichting DE 4DAAGSE, gemeente Nijmegen en politie de enorme toeloop op de Wedren tegengaan.
Die massale drukte leidt ieder jaar tot piekuren, waarin de veiligheid niet meer volledig te garanderen is. Bovendien belemmert het de doorstroom van de wandelaars die hun welverdiende beloning op komen halen.
Op wandelaars en ‘afhalers’ wordt dan ook een dringend beroep gedaan om niet meer op de Wedren af te spreken, maar ongeveer honderd meter verder bij de ‘Meet & Greet’ in de Van Schevichavenstraat. Deze straat ligt makkelijk bereikbaar in het verlengde van Wedren/Prins Bernhardstraat, richting stadscentrum.

Vierdaagse-nazit
De ‘Meet & Greet’ geeft wandelaars en hun familie, vrienden en bekenden alle gelegenheid om een Vierdaagse-nazit te houden, geheel in de rijkste tradities van de Nijmeegse Vierdaagse.
De Van Schevichavenstraat wordt feestelijk ingericht, er komen podia met live muziek en horeca-verkooppunten. Niets staat daar een uitbundig feest in de weg. De nazit sluit zo naadloos aan op de finale programmering van de Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse binnenstad.
Bron: website 4daagse.nl
[0]