missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Zanger Barry White overleden
05 juli 2003, 10:37 uur
De Amerikaanse R&B-zanger Barry White is vrijdagochtend op 58-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. White was al enige tijd ziek. White werd beroemd om zijn diepe bariton. Onder zijn grote hits zijn You're my first, my last, my everything en Can't get enough of your love, babe. Hij kreeg in mei een hersenbloeding, nadat hij eerder al ernstige last van zijn nieren kreeg, zo meldde de Amerikaanse zender CNN en de Britse BBC.
White maakte vooral verleidelijke discomuziek, die bekend werd als 'slaapkamermuziek'. De zwaarlijvige zanger kende dertig jaar roem met zijn enorm diepe stemgeluid, opzwepende tempo en de hitsige teksten waarmee hij zijn nummers vaak begon.
Zijn populariteit was op een hoogtepunt in de jaren zeventig, maar in 2000 kreeg hij nog erkenning met twee Grammy-prijzen voor de beste mannelijke en tradionele R&B-uitvoering van het nummer Staying power.
De op 12 september 1944 geboren White begon in zijn tienerjaren te zingen in een baptistisch kerkkoor. Na een gevangenisstraf op zijn zestiende besloot White zijn leven een andere richting te geven. Hij sloot zich aan bij de soulgroep Upfronts, met wie hij zes singles maakte.
Na een periode van tekstschrijven en produceren liet hij in 1973 zijn eigen stem weer horen en
I'm gonna love you just a little bit more baby met zijn band The Love Unlimited Orchestra werd meteen een hit. Tot aan het eind van de jaren negentig bleef hij optreden, onder meer in de Amerikaanse comedy Ally McBeal.
Bron: ANP
[2]
Gooly [www]
Een kennis van me verweft eeuwige faam met zijn "Barry White impressies". Hopelijk komt hij anders, en vooral later, aan zijn eide.
05 juli 2003, 18.04 uur
Gien
Ik was ook nogal geschokt door zijn jonge leeftijd, moet ik zeggen.
05 juli 2003, 21.39 uur