missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Spam
03 juli 2003, 09:42 uur
Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de lust om mijn mail op te halen, vergaat me steeds meer. En dan heb ik nog de spamfilter van XS4all geactiveerd, die heel heel heel veel, er alvast uithaalt voor me.
Vanmorgen had ik maar liefst 80 (ja, tachtig!) spammailtjes in mijn spammailbox zitten. Verzamelt sinds gistermiddag een uurtje of vijf.
In de verschillende mailboxen zelf zaten er -alles bij elkaar genomen- ook nog een stuk of 20, dus 100 spammailtjes tegenover zo'n 25 echte mailtjes in zo'n 16 uur... tel uit je winst.
Nieuwsgroepen, maillingslists, ik lees ze tegenwoordig bij voorkeur online. Het scheelt nl. spammails, althans, dat zou het moeten doen.

Ik weet niet waar de explosie van spam vandaan komt, ik weet wel dat op deze manier de lol van het internetten er wel af gaat.
Het begon allemaal zo leuk en gezellig. Geen reclame, geen reclame-email. Maar dat bleek de prehistorie van het internet te zijn: 1995
Toen kwam er de commercie op internet. Ineens verschenen er overal reclamebanners en later pop-ups.
Vervolgens springen de 'gratis' providers als paddestoelen uit de grond. Deze 'gratis' service wordt gefinancierd met reclameinkomsten op de websites van de klanten en door het verkopen van de persoonlijke gegevens van die zelfde klanten. Hiermee kwam de eerste heftige stroom spam op gang.

Ik hoef geen penisverlengers (degene die ik in gebruik heb voldoet prima), geen 50 kilo af te vallen (dan is er nl. letterlijk niets meer van mij over) en viagra hebben wij hier in huis beslist niet nodig!!
[3]
Jolie
Je hebt helemaal gelijk, de hoeveelheid spam is een hopeloos drama aan het worden. Bij mij ontsnapten er ook al 138 spams vorige maand aan mijn agressieve procmailfilter :-( John Bokma van johnbokma.com schreef laatst dat je, ook als antispam-maatregel, je email-adres als gifje in je site kunt zetten. Dan kunnen programmaatjes die mailadressen verzamelen ze niet meer lezen.. Het is wel spartaans.. En zijn indruk was, dat mensen hem dan minder snel emailden.

Groetjes!
03 juli 2003, 12.19 uur
Gien
Ik heb een leuk javascriptje dat ik meestal gebruik voor emailadressen. Dat kan zo'n bot ook niet vangen. Dat werkt wel prima.
Maar als je e-mailadres eenmaal ergens in zit, komt het er nevernooit meer uit.
Het meeste erger ik me er nog aan dat het vrijwel allemaal van die Amerikaanse shit is! Want ik heb zo onderhand de schurft aan wat men de Amerikaanse "cultuur" noemt.
03 juli 2003, 13.04 uur
Jolie
Goed idee dat scriptje.. ik zal 'ns kijken of ik een global replace in mijn site kan doen ;-) Amerikaanse shit is inderdaad het errrrgste. Die Koreaanse rommel kun je er tenminste makkelijk uitfilteren, op de header met de Koreaanse Content-type. Kreeg ik er voordien 10tallen per dag van :-( En why? *geen idee* Groetjes!
03 juli 2003, 23.47 uur