missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


"Yihaa!"
01 juli 2003, 10:36 uur
Dat was T.'s reactie toen ik hem vertelde dat hij na de vakantie mag gaan leren lezen en schrijven.
Gisteravond heb ik een soort van rapportbespreking gehad met Juf L. Zijn werkhoudingronduit zwak te noemen, aldus L. Zolang hij zelf mag kiezen wat hij doet, is er geen enkel probleem, maar de opdrachten... olala, daar heeft mijnheer vaak geen zin in en gooit dan de kont tegen de krib.!
En dat zal hem het volgend schooljaar wel eens in problemen kunnen brengen. Het geluk is dat hij volgend jaar weer een jaar bij haar in de groep blijft.
Toch is ze tevreden over zijn ontwikkeling: 'Hij is met sprongen vooruit gegaan. Loopt niet meer de hele dag te stuiteren. Heeft de regels goed door en past zich steeds beter aan.' Zo zie je maar dat je met een flinke portie geduld er met hem best wel iets valt te bereiken. Al zijn scores op de verschillende testen waren 'akelig goed': allemaal A's op alle niveaus.
T. is dus 'bevorderd' naar groep 3. En daar is hij heel erg blij om, want leren lezen is zijn grootste wens
[3]
Juul
Dat van die werkhouding heb ik over J ook wel gehoord. Het kind vond er gewoon niets aan, verveelde zich. Uitdaging had hij nodig en toen ze dat eenmaal begrepen hoorde ik niemand meer klagen.
01 juli 2003, 11.51 uur
Rowan [www]
gefeliciteerd! Het gaat nu toch de goede kant op,vorig jaar had je minder vrolijke berichten. Maar op T zijn site is het wel erg stil geworden.
01 juli 2003, 17.19 uur
Gien
@rowan: T. heeft momenteel geen belangstelling voor zijn website. Zodra dat verandert zal ik het hier melden.
02 juli 2003, 18.29 uur